detector.media
21.06.2013 11:12
Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group
Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group

Головний редактор сайту Korrespondent.net Юлії МакГаффі і головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич прокоментували продаж медіахолдингу UMH group групі СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка.

 

Юлія МакГаффі відповіла на чисельні питання журналістів і колег на своїй сторінці у Facebook, пише Forbes.ua.

 

«1) Так, нас купує Курченко.

2) Ні, станом на зараз мені ніхто не подзвонив з проханням не ставити негативних новин про «Родину».

3) Так, я вважаю, що Ложкін - крутий медіаменеджер і бізнесмен, і якщо він зробив те, що він зробив, значить, на те були свої причини.

4) Ні, я зараз не звільняюся і пропрацюю на «Корреспонденте» як мінімум до завершення угоди в першому кварталі 2014 року, а там буде видно. У нас дуже багато роботи - редизайн, перезапуск і т.д.

5) Я пропрацювала в "Корреспонденте" 13 років і можу сказати, що це найбільша любов у моєму житті, і, поки я - головний редактор, в образу його не дам.

6) На фоні цунамі, що наближається, пік якого прогнозується на завтра, хочу сказати, що навіть, якщо б нас купив Кім Чен Ин або президент Венесуели, я би за умови відсутності тиску діяла так само - спершу закінчила б з редизайном і перезапустилася б.

7) Ні, не потрібно симпліфіцирувати ситуацію і, найголовніше, не потрібно поки що жаліти - Ложкіна, наприклад, мене, Сича, і УМХ. Жаліти можна за фактом, а ось авансом - не потрібно», - зазначає Юлія МакГаффі.

 

Віталій Сич, який наразі перебуває у відпустці за кордоном, також прокоментував продаж холдингу UMH Сергію Курченку на своїй сторінці у Facebook.

 

«Перебуваючи у відпустці, дізнався, що УМХ придбав Сергій Курченко. Наскільки я знаю, до березня в компанії залишиться нинішнє керівництво і ніяких змін в "Корреспонденте" не буде. Днями повернуся в Україну і буду знати більше. У будь-якому випадку при втручанні в редакційну політику ніколи не працював, і не планую. Пишу з телефону, за більш розгорнутою версією коментаря можна йти на сторінку редактора сайту "Кореспондент" Yulia McGuffie. Її позицію підтримую. Якщо відповім ще хоча б на один дзвінок, то збанкрутію значно раніше, ніж в Україні настане світле майбутнє», - пише Віталій Сич.

 

Також він спростовує, що інтерв'ю пана Курченка в «Корреспонденте» нібито було частиною домовленостей Бориса Ложкіна і Олександра Януковича. «P. S.  Прочитав на "Укрправда", що інтерв'ю Курченка в Корре нібито була частиною домовленостей Ложкіна і сина Януковича. Це неправда. Ніяких домовленостей, принаймні, у мене ні з ким не було. Для мене це важливо і вважаю за необхідне це повторити», - зауважив Віталій Сич.

 

Раніше продаж холдингу UMX прокоментував головний редактор «Forbes Украина» Володимир Федорін. Він вважає продаж «Forbes Украина» (входить до UMH Group) кінцем проекту в його нинішньому вигляді та залишає свою посаду достроково - 1 жовтня, хоча його контракт закінчується 1 грудня 2013 року.

 

Нагадаємо, у ніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group (президент Борис Ложкін) і група СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY