detector.media
21.06.2013 01:53
Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших
Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших

Власник UMH Group (УМХ) Борис Ложкін розповів виданню Forbes.ua (входить до складу UMH Group) подробиці продажу медіахолдингу.

 

З його слів, досягнуто домовленість про продаж 98% акцій UMH. Покупець - компанія, що входить в групу СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка. Активна фаза переговорів між UMH і ВЕТЕК тривала близько місяця.

 

Продаються всі компанії, що входять в UMH. СКМ Ріната Ахметова поки не продала своєї частки в інтернет-холдингу United Online Ventures, одним з акціонерів якої також є UMH. «Остаточної ясності в цьому питанні ще немає», - сказав пан Ложкін. Свої частки в UMH і проектах погодилися продати майже всі партнери пана Ложкіна, серед яких Геннадій Боголюбов, російські підприємці Леонід Макарон і Вадим Горяїнов.

 

Суму угоди сторони не розголошують. «Можу лише сказати, що моє уявлення про оцінку компанії виявилося досить близьким до того, якою була сума угода», - відзначив пан Ложкін. Нагадаємо, що в інтерв'ю «Коммерсанту» у квітні цього року Борис Ложкін оцінив UMH у $450-500 млн.

 

Фінансові показники за 2012 рік компанія не розкриває, посилаючись на незавершеність аудиту. В неофіційній розмові один з топ-менеджерів UMH розповів, що EBITDA за минулий рік - близько $30 млн, виручка - близько $ 160 млн.

 

Остаточна сума угоди залежить від фінансових показників UMH за 2013 рік і результатів аудиту.

 

Близько половини від суми угоди акціонери UMH отримають одразу. Решту виплат реструктуровано до березня 2014 року. «До цього часу всі акції UMH належать попереднім акціонерам і перебувають на ескроу-рахунку британської юридичної компанії», - сказав пан Ложкін.

 

До березня 2014 року операційний контроль над UMH залишається за нинішнім менеджментом. «Усі ключові менеджери продовжать працювати до завершення угоди», - сказав пан Ложкін.

 

Згідно з умовами угоди, Борис Ложкін не зможе протягом якогось часу створювати бізнес, що прямо конкурує з компаніями, що входять в UMH. Строк обмеження сторони не розкривають.

 

Продовжать виходити ЗМІ, що видаються за ліцензією - Forbes, Vogue, «Комсомольская правда», «Аргументы и факты», «За рулем» та інші. «З усіма ліцензіарами, крім Vogue, досягнуто домовленость. З Vogue не встигли через дуже швидкий хід переговорів», - пояснив пан Ложкін.

 

«Сергій Курченко на переговорах декларував готовність вкласти $ 100 млн у розвиток компанії протягом трьох років. З точки зору інтересів компанії UMH, прихід нового власника з великим апетитом до інвестицій є вигідним», - сказав пан Ложкін.

 

Нагадаємо, уніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Forbes.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY