detector.media
21.06.2013 01:02
Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу
Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу
Між компаніями UMH Group (УМХ) і СЄПЕК (ВЕТЕК) відбулося підписання угоди купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу. Як повідомляє сайт UMH Group, завершення операції планується на перший квартал 2014 року.

У повідомленні наголошується, що до остаточного закриття угоди управлінський склад медіахолдингу залишається незмінним. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту (одній з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

 

Угода передбачає, що СЄПЕК придбає акції більшості міноритарних акціонерів в окремих проектах, в тому числі - у структур, афілійованих з Геннадієм Боголюбовим. Опціон з Петром Порошенком з придбання його часткою в «Корреспонденте» та інших спільних проектах був реалізований ще у квітні.

 

Раніше UMH Group заявляла про необхідність залучення інвестицій. У зв'язку з несприятливою ринковою кон'юнктурою на світових біржових майданчиках рада директорів UMH Group відмовилася від наміру проводити IPO і після консультацій з підприємством Concorde Capital ухвалила рекомендації працювати з приватними інвестиціями.

 

Акціонери UMH Group, розглядаючи кілька різних пропозицій, зупинили вибір на пропозиції групи Сергія Курченка (на фото), оскільки вона не тільки повною мірою задовольнить інтереси акціонерів і кредиторів, але й дозволить залучити додаткові кошти для більш інтенсивного розвитку групи, наголошується в повідомленні.

 

Президент UMH Group Борис Ложкін, коментуючи досягнуту угоду, зазначив: «Амбітна група СЄПЕК здатна дати серйозний поштовх розвитку UMH, особливо у сфері нових медіа, включаючи покупки діючих бізнесів, і в результаті увійти в топ-10 найбільших медіакомпаній СНД».

 

Як заявив перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк, при ухваленні рішення вирішальну роль зіграло тверде запевнення від СЄПЕК про збереження незалежності редакцій і невтручання в редакційну політику медіа.

 

«Завдяки угоді компанія отримає додаткове фінансування, а також отримає новий імпульс розвитку брендів компанії та зміцнення її ринкових позицій», - зазначив пан Шверк.

 

У повідомленні наголошується, що UMH Group є найдинамічнішою мультимедійною групою у Східній Європі. В Україні медіахолдинг управляє портфелем з понад 50 брендів з лідерськими позиціями на ринках інтернету, радіо та преси. У Росії входить у десятку найбільших гравців видавничого ринку. За оцінкою «РБК. Рейтинг», UMH Group входить в топ-15 найбільших медіакомпаній на території пострадянського простору.

 

З травня 2008 року GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 42 офісах компанії в Росії та Україні працює близько 4000 співробітників.

 

У портфель компанії входять такі бренди, як Forbes, Vogue, «Корреспондент», «Теленеделя», i.ua, bigmir.net, football.ua, «Ретро FM», «Наше радіо», Europa Plus, «Авторадіо», «Аргументы и Факты», «Комсомольская правда» та інші.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Podrobnosti.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY