detector.media
18.06.2013 10:35
У Миколаєві відмовилися надати зал для показу альманаху «Відкритий доступ»
Сказали, щоб не було ніяких проблем

17 червня Миколаївський кінотеатр «Мультиплекс» в останній момент відмовився надати зал для показу документального альманаху «Відкритий доступ» - п'ять новел про те, як рядові українці за допомогою Закону України «Про доступ до публічної інформації» домагалися вирішення своїх проблем. Серед короткометражок в альманах входить новела «Межигір'я», в якому проживає Президент України Віктор Янукович. Про це повідомляє сайт «Преступности.нет».

Демонстрація та обговорення альманаху у Миколаєві заплановано на 19 червня. Представити миколаївцям «Відкритий доступ» приїдуть телеведучий Андрій Куликов, голова громадської організації «Центр UA» Олег Рибачук, Наталя Соколенко, журналістка і активістка руху «Стоп цензурі» та Аліса Рубан, керівник напряму доступу до публічної інформації «Центру UA».

Підтримку в організації кінопоказу здійснює інтернет-видання «Преступности.нет» та інформаційне агентство «Українська медіа група», які домовилися з кінотеатром «Мультиплекс» про оренду зали ще 15 червня. 17 червня в момент, коли агентство вже здійснювало оплату послуг оренди зали, менеджер кінотеатру подзвонив і, вибачаючись, повідомив, що їхнє керівництво в Києві заборонило демонструвати альманах «Відкритий доступ» у кінотеатрі «Мультиплекс» Миколаєва. Про причини зміни свого рішення у кінотеатрі сказали так: «Щоб не було ніяких проблем».

Нагадаємо, схожа ситуація з показом «Відкритого доступу» трапилася в Одесі, коли клуб «Коворкінговий простір» у квітні цього року спочатку надав своє приміщення для показу, а згодом відмовив, аргументуючи тим, що фільми про політику.

У Донецьку ж прямо перед початком показу в кінотеатрі «Кінокульт» відключили світло, заявивши, що електропостачання через аварію немає у всьому районі, хоча в сусідніх будинках світло горіло.

На даний момент організатори підшуковують нове місце для демонстрації альманаху.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY