detector.media
15.06.2013 16:11
Турецькі правоохоронці відпустили російського журналіста, але наполягають на його виїзді з країни
Турецькі правоохоронці відпустили російського журналіста, але наполягають на його виїзді з країни

Прокурор Стамбула відпустив російського журналіста Аркадія Бабченка, затриманого увечері 14 червня турецькою поліцією на площі Таксим у Стамбулі, а також прийняв рішення не депортувати його з країни. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на консула генерального консульства Росії в Стамбулі Миколу Кузовенка.

 

«Внаслідок оперативно вжитих усіх необхідних заходів співробітниками генерального консульства Росії в Стамбулі щодо захисту прав російського журналіста Аркадія Бабченка, щодо нього не буде порушуватися ніяких кримінальних справ. Він також не буде депортований з країни. Таке рішення прийняв прокурор Стамбула. Аркадій у супроводі наших співробітників покинув будівлю прокуратур», - сказав пан Кузовенко.

 

Згодом пан Кузовенко повідомив РІА «Новости», що турецька поліція наполягає на від'їзді Аркадія Бабченко з країни після рішення прокурора відпустити його.

 

«Після того, як Аркадій Бабченко покинув будівлю прокуратури Стамбула, в даний момент він знаходиться в поліцейському відділку в Таксимі для виконання необхідних формальностей. Поліція наполягає на тому, щоб він залишив Туреччину найближчим часом. Як і раніше разом з ним перебувають співробітники генконсульства Росії у Стамбулі», - повідомив співрозмовник агентства.

 

За попередніми даними, зазначив дипломат, Аркадій Бабченко може вилетіти з Туреччини на батьківщину сьогодні ввечері.

 

Аркадія Бабченка затримала увечері 14 червня турецька поліція на площі Таксим у Стамбулі, де вже 18 днів проходять антиурядові акції. Причина затримання - проведення відеозйомок без відповідного дозволу. Хоча, за словами журналіста, його затримали за підозрою в нападі на представників влади. Російський журналіст провів у поліцейському відділку ніч. Його долею займаються співробітники російського генконсульства в Стамбулі.

 

Аркадій Бабченко - спецкор «Новой газеты», відомий військовий журналіст, автор військової прози.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Вікіпедія»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY