detector.media
14.06.2013 11:12
У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»
У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»

Продюсер «Гаррі Поттера» Таня Сегачан і австрійський режисер Ульріх Зайдль стануть лекторами Літньої школи 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який відбудеться 12-20 липня. Про це повідомила прес-служба ОМКФ.

 

Таня Сегачан, британський кінопродюсер, лауреат багатьох нагород і член журі Міжнародної конкурсної програми 4-го Одеського кінофестивалю, прочитає майстер-клас студентам Літньої кіношколи ОМКФ-2013 про мистецтво продюсування. Саме вона першою помітила кінематографічний потенціал книг про Гаррі Поттера, а потім спродюсувала для Warner Bros перші чотири фільми Поттеріани, що стала найуспішнішою франшизою в історії світового кінематографа.

 

У 2004 році пані Сечаган отримала премію BAFTA за продюсування незалежного, високо оціненого критикою фільму Павла Павліковскі за мотивами однойменного роману Хелен Кросс «Моє літо любові»/My Summer of Love (2004) з Емілі Блант у головній ролі. Цю картину, зазначену різними преміями, Таня Сегачан разом з режисером кінострічки представить у секції «Спеціальні покази» 4-го Одеського кінофестивалю.

 

Один з найбільш актуальних європейських кінорежисерів, безкомпромісний Ульріх Зайдль в рамках майстер-класу розповість про свій творчий метод на прикладі трилогії «Рай», останню частину якої «Рай: надія/Paradies: Hoffnung» режисер привезе на ОМКФ-2013.

 

Ульріх Зайдль - не тільки «режисер, сценарист, продюсер, вуайеріст, мізантроп, соціальний порнограф, провокатор, цинік, відщепенець, песиміст, гуманіст», як повідомляє його офіційний сайт. Він ще й перфекціоніст, що працює в впізнаваній творчій манері, де зникають межі між документальним та ігровим кіно. «Рай» спочатку замислювався як один фільм про трьох жінок, пов'язаних родинними відносинами, в пошуках кохання, ніжності та сексуальності. У підсумку Ульріх Зайдль створив три самостійні фільму, з підзаголовками «Любов», «Віра» і «Надія». Трилогія знімалася чотири роки і протягом 2012 була представлена ​​на трьох найбільших фестивалях світу. За фільм «Рай: Віра» пан Зайдль отримав Спеціальний приз журі, а також нагороду CinemAvvenire 69-го Венеціанського кінофестивалю.

 

Численних призів удостоювалися і такі його фільми Ульріха Зайдля як «Ісус, ти знаєш», «Моделі» і «Тваринна любов». Його ігрова картина «Імпорт-експорт», де головну роль виконала українська актриса Катерина Рак, номінувався на «Золоту пальмову гілку» в Каннах в 2007 році.

 

Серед лекторів Літньої кіношколи ОМКФ-2013 також: продюсер Олександр Роднянський, сербський режисер Емір Кустуріца, живий класик чеського кіно режисер Іржі Менцель, нідерландський артхаусний режисер Йос Стеллінг, історик кіно з Німеччини Штефан Дресслер і легендарний голлівудський режисер і продюсер Роджер Корман.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY