detector.media
Наталія Данькова
13.06.2013 17:18
Ольга Фреймут: «Я залишаюся там, де є моє серце, а воно на Новому каналі»
Ольга Фреймут: «Я залишаюся там, де є моє серце, а воно на Новому каналі»
Ольга Фреймут цінує Олександра Ткаченка, сподівається на підтримку уряду та шукає собі охоронця – про це та інше в бліц-інтерв’ю

Ольга Фреймут усе ж таки готує новий сезон «Ревізора» для Нового каналу. Керівник творчого об'єднання, яке займається виробництвом проекту, Вікторія Бурдукова спростувала «Детектор медіа» інформацію про те, що ведуча може залишити Новий канал.

 

«Ольга Фреймут готує новий проект на осінь. У нас є декілька варіантів концепції, які розробляються. Оля залишається на Новому. Ба більше - вона зараз занурена в підготовку нового сезону "Ревізора". Ця програма без Олі не може існувати. Зараз у нас іде рутинна робота - захист творчого опису», - зазначила керівник «Ревізора».

 

Зі слів пані Бурдукової, «Ревізор» - один із брендових проектів каналу, і це розуміє як Ольга Фреймут, так і керівництво Нового.

 

Раніше, у травні, Ольга Фреймут заявила, що планує залишити «Ревізор». Потім з'явилася інформація, що ведуча веде переговори з «1+1». Пані Фреймут неодноразово бачили в товаристві генерального директора «1+1» Олександра Ткаченка і прогнозували запуск на «Плюсах» її нового шоу з ресторатором Арамом Мнацакановим.

 

Про все «Детектор медіа» вирішила детальніше розпитати саму Ольгу Фреймут.

 

 

- Олю, чи відповідають дійсності чутки про те, що ви нібито залишаєте Новий канал і можете перейти на «1+1»?

- На «1+1» я не піду, залишаюся на Новому каналі. У мене багато для цього причин. По-перше, я дуже люблю цей канал, я прив'язана до своєї команди. По-друге, мені справді дозволяють робити те, що я хочу і що відповідає моєму телевізійному смаку. І по-третє, мені дуже добре платять.

 

Звісно, переговори можуть вестися, і не лише з «1+1», а й із телеканалами «Рада», ZIK чи ТВі, але важливо, яким буде рішення. Я дуже поважаю й ціную Олександра Ткаченка і вважаю за щастя мати такого співрозмовника, тому останнім часом ми з ним бачилися дуже часто. І в багатьох виникла думка про те, що я кудись збираюся йти.

 

Я залишаюся там, де є моє серце, а воно на Новому каналі.

 

- Який проект ви готуєте для Нового на осінь?

- Ще не знаю. Зараз ми готуємо план на наступну весну. Навесні в нас буде продовження «Ревізора». А що буде зараз? Декілька проектів уже запропоновані: це і формати, й неформати. Ми зараз із Вікторією Бурдуковою розглядаємо один із них. Розглядаємо ідеї, які трималися про запас, щоб робити їх між «Ревізором». Тому що я переконана, що глядач має сумувати за «Ревізором», щоб не було перенасиченості проектом. Але віддавати цей бренд чи зупиняти проект ані я, ані моя команда не збираємося.

 

Ми так вагаємося, тому що я не хочу перестрибувати в інший образ. Шоу, яке я обіцяла каналу зробити на жовтень, має бути близьке до мене. У ньому не буде шоувумен, я відмовилася від форматів, де я б стояла на сцені, усі плескали б у долоні і дарували квіти. Я прихильниця малобюджетних шоу, створених самостійно. Люблю спостерігати, як у таких малобюджетних шоу зростають рейтинги. Це мені цікаво.

 

- Раніше, в коментарі «Комсомольской правде» ви говорили про наміри залишити «Ревізор». Що змусило вас змінити рішення?

- Я справді так думала. Тому що веб-конференція, де я про це говорила, наклалася на мої постійні щохвилинні зйомки «Ревізора». Я так утомилася, що в стані афекту мені здалося, що, можливо, я щось роблю не так. Бо я навіть не мала часу побажати дочці доброго ранку. Я фарбувала губи помадою, залишала сліди на її щічці, щоб вона знала, що я її цілувала. Розумієте?

 

Я зрозуміла, що це ненормальні речі. До того ж, я навіть елементарно не можу зробити ремонт у квартирі. Так само я ледь встигала з особистим життям. Я зрозуміла, що жила за неправильним графіком. Тому й замислилася, чи варто класти на цю програму життя? Але потім я поговорила з керівництвом каналу, з Вікою (Бурдуковою. - ТК), і ми вирішили, що весну зніматимемо восени, і це дасть мені сили бути в нормі й творчо мислити. Тому що програма стала моїм життям, а так не має бути.

 

Ще я хотіла залишити проект, щоб не перетворитися на Леоніда Якубовича. Тоді я поїхала в Лондон на футбол, на матч Ліги Європи. Я завжди їжджу в Лондон приймати важливі рішення. Я полетіла на два дні й там усвідомила, що нікому не віддам «Ревізор» для будь-якого бізнесу. Найважливіше - це бренд. І цей бренд живе, набуває нових обрисів. І якою я була безвідповідальною, коли хотіла все кинути й займатися чимось іншим! Я приїхала з докорами сумління і вирішила, що «Ревізор» буде жити, - так мене надихнув Лондон. Я часто кажу зайве, інші такого не роблять, а я кажу, що думаю, забуваючи про те, що мої слова сприймають як офіційні заяви.

 

- «Ревізор» став досить значним етапом у вашому житті. Куди ви маєте намір рухатися далі, у яких трендах ви себе бачите?

- Дуже люблю тренд реаліті. Ненавиджу сценарії, терпіти не можу читати з суфлера, але обожнюю прямий ефір і люблю реаліті, тому що це дає змогу щосекунди отримати несподіванку. Тому мій новий проект - це буде програма з ефектом Діда Мороза. У мене є мрія зробити кілька спецпроектів, які б допомогли перевірити школи, садочки. Ми з командою хочемо підключити уряд до цих ініціатив та співпрацювати. Це буде вже не просто розважальний проект.

 

- На яку підтримку уряду та політиків ви розраховуєте?

- Це лише ідея. В мене багато друзів-депутатів, які завжди пропонували допомогу. Ми відмовлялись. Але після інциденту в Києві, коли під час ревізії на мене підняв руку охоронець, Ляшко на своїй сторінці в соціальній мережі написав про те, що треба допомагати журналістам бути журналістами, він сказав, що хотів би підключитись і допомогти мені.

 

Я дуже люблю Джеймі Олівера, британського шеф-кухаря, який не просто розважав людей, а робив життя кориснішим. Наприклад, у нього був проект про шкільні їдальні, і він добився, що уряд із Тоні Блером на чолі виділив кошти й ініціював прийняття нового закону, щоби харчування у школах було здоровим і більш різнобарвним. У мене наміри феї, може, вони наївні і я обламаюсь, але дуже хочеться, щоб усе вдалося. Якщо люди мені вірять, а вони вірять, то треба спробувати зробити Україну трішечки кращою.

 

Нещодавно на приватну скриньку я отримала листа від багатодітної мами (в неї шестеро дітей), вона писала: «Олю, зупиніться, вам не треба робити таку програму, бо в мене чоловік помер, тому що боровся з корупцією». Тому було прийнято рішення заради спокою моїх близьких вдатися до послуг охорони. Зараз я проводжу співбесіди з охоронцями. Це потрібно, тому що я можу загратись, а моя донька залишиться без мами.

 

- Чи отримували ви погрози на свою адресу? І як просувається розслідування тих інцидентів, коли представники ресторанів перешкоджали вашій роботі?

- Зараз наш головний юрист Катерина Мороз висловила прекрасну ініціативу зробити спецпроект, у якому ми розкажемо глядачам про те, як ми вдавалися до послуг міліції. Ми би дуже хотіли в притаманній Новому каналу формі - легкій та пізнавальній, подати історію про корупцію на місцевому рівні, як важко достукатися до суду, який недосконалий український закон. Зараз ми в роздумах, як це зробити. Можливо, це буде випуск після завершення сезону «Ревізора», а можливо, окремий сюжет у «Репортері». Ми обов'язково прозвітуємо перед глядачем.

 

Фото прес-служби Нового каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY