detector.media
11.06.2013 11:18
У Києві напали на журналіста інтернет-видання LB.ua
У Києві напали на журналіста інтернет-видання LB.ua

8 червня біля станції метро «Дарниця»  група осіб напала на журналіста інтернет-видання LB.ua, виконавчого секретаря Київської міської організації Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Георгія Ермана. Про це повідомляє прес-служба медіапрофспілки.

 

«П'ятеро нападників вимагали від журналіста вигукувати на відеокамеру націоналістичні  гасла ("Комунізм лайно" та "Слава Бандері" - ТК)  та погрожували розправою через те, що він нібито ображав у своїх статтях націоналістів. Частина нападників приховували своє обличчя під масками. Навіть після того, як журналіст сказав нападникам, що опонує будь-яким людиноненависницьким ідеологіям і немає жодних українофобських поглядів, йому в обличчя кинули яйцем», - повідомляє профспілка.

 

Георгій Ерман співпрацює з сайтом LB.ua, де пише статті на соціальну та міжнародну тематику.

 

У коментарі «Телекритиці» пан Ерман зазначив, що заяву до міліції ще не подавав, планує це зробити завтра. «У мене лише кинули яйцем, але дали зрозуміти, що якщо я писатиму про ультраправих, на мене чекає побиття. Мені не зрозуміло, що це були за люди і чому вони називали мене противником українського народу. Я учасник помаранчевої революції. Але належу до категорії людей, які голосують «"Проти всіх"», - зазначив він.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов заявляє, що профспілка буде захищати працівників свого апарату і членів організації всіма доступними методами.

 

Він наголосив, що до НМПУ входять журналісти з різними, навіть протилежними поглядами, їх об'єднує прагнення захистити право кожного на висловлювання своїх поглядів. «Ми вживемо заходів для того, щоб порушники таких  принципів не могли загрожувати причетним до медіапрофспілки», - сказав голова НМПУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY