detector.media
07.06.2013 17:54
НРКУ ініціює роботу над циклом телефільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка

Національна радіокомпанія України ініціює роботу над циклом телевізійних фільмів і радіонарисів про Тараса Шевченка під назвою «І я так жив», який має вийти до 200-річчя поета. Про це «Детектор медіа» повідомили в НРКУ.

 

Планується, що цикл складатиметься із семи фільмів-нарисів тривалістю по 26 хвилин. Жанр циклу: біографічно-публіцистичний з елементами художньої реконструкції. Над сценарієм працює режисер, драматург, актор, автор теле- і радіопрограм Олександр Денисенко.

 

«Назва циклу "І я таки жив" говорить сама за себе. Адже мета проекту згадати живого Шевченка, відтворити його постать в обрамленні життєвих обставин та характерів, спробувати осмислити як народжуються генії і чому їх намагаються убити за життя і після смерті. Мова не про пам'ятник до 200-річчя Шевченка. На відміну від створеного роками канонічного стереотипу - цикл нарисів - це спроба побачити справжнього Шевченка, що "колись таки жив!", як він сам казав у своєму вірші», - йдеться в повідомленні НРКУ.

 

Планується, що в серіалі візьмуть участь представники академічної науки, відомі культурні та громадські діячі в Україні та за її межами, які розкажуть, чи був Тарас Шевченко звичайним богомазом чи художником-академіком, поетом-бунтарем чи філософом свободи.

 

В НРКУ уточнили, що проект вироблятиметься у співпраці з телевізійним мовником, оскільки за статутом НРКУ не може виготовляти телеконтент - лише сприяти у його виробництві. Уже розроблено синопсис і сценарій першого фільму.

 

«Ми зараз на початку шляху формування смислів і написання сценаріїв. Ведемо переговори з телекомпаніями», - повідомив «Телекритиці» генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY