detector.media
04.06.2013 21:51
Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти
Євген Кисельов вестиме «Подробности недели» замість Олега Панюти
Ведучий розраховує до осені змінити формат – збільшити хронометраж і зробити проект авторським

Із цієї неділі, 9 червня, Євген Кисельов вестиме підсумкову інформаційну програму «Подробности недели» на телеканалі «Інтер». Цю інформацію джерел «Детектор медіа» пан Кисельов, який керує «Національними інформаційними системами» (новинним продакшном «Інтера»), підтвердив в інтерв'ю.

 

Пан Кисельов на запитання ТК про його власний проект, який, начебто, мав вийти у серпні, розповів, що дійсно мав ідею запустити власний авторський проект, перенісши «Подробности недели» на суботу. Але остаточне рішення прийняв канал - залишити «Подробности недели» по неділях у звичний час, але з новим ведучим.

 

«Я хотів зробити свій авторський проект - частково інформаційну, частково аналітичну, частково розважальну, частково просвітницьку програму про події тижня, яка б виходила по понеділках, п'ятницях, суботах чи неділях (у який день - не я вирішую, це вирішує канал). Мені здавалося, що така програма потрібна. Я бачу, що просунуті російські канали намагаються робити підсумкові авторські програми уже не так, як це було прийнято в той час, коли з'явилася перша з подібних програм "Итоги", яку я вів у 1992 році на каналі Російської державної телерадіокомпанії», - розповів про свою ідею пан Кисельов.

 

«Як кажуть, "человек предполагает, а Господь располагает". Якщо це перекласти мовою реалій телевізійного ринку - журналіст, навіть такий досвідчений і відомий, як ваш покірний слуга, може щось припускати, але вирішальне слово залишається за каналом. Я гадав, що можна зберегти бренд "Подробности недели", скажімо, перенести їх на суботу, де сприятливе конкурентне середовище (зараз "Подробности" виграють по суботах у конкурентів), а також зробити суто авторський проект. Мені це видавалося логічним рішенням. Але вийшло інакше», - додав він.

 

Євген Кисельов розраховує до осені змінити формат «Подробностей недели». «Будемо вирішувати цю проблему тепер поетапно. Перший етап - це поява мене в якості ведучого в програмі, що вже існує, без якихось революційних змін у її форматі. А далі, я сподіваюся, восени - наступний етап, коли ми будемо змінювати формат», - зауважив він.

 

Говорити, як саме змінюватиметься формат «Подробностей недели», пан Кисельов вважає передчасним. Однак він волів би збільшити хронометраж.

 

«Я бачу цю програму, як мінімум, не 45-хвилинною - більшою. Я бачу, як працюють мої російські колеги. Я апелюю саме до їхнього досвіду, тому що, на мою думку, не хочу ображати моїх українських колег на інших каналах, але авторські підсумкові програми на провідних російських каналах перевершують їх і за якістю журналістики, і за якістю зйомок, і за іншими параметрами. Тут не гріх у них навчатися. Але я знаю, що російські колеги жаліються на те, що їм катастрофічно не вистачає часу, хоча вони працюють по 60-70-80 хвилин чистого ефірного часу. Кажуть, це прокрустове ложе», - пояснив ведучий.

 

Передбачається, що «Подробности недели» з Євгеном Кисельовим стануть авторською програмою - більш суб'єктивною. На запитання, чи є відповідне порозуміння з каналом щодо цього, пан Кисельов відповів: «Я особисто в цьому абсолютно переконаний. А що насправді думають мої колеги з каналу - ви в них самі спитайте. В усякому разі, жодних прямих розбіжностей чи спорів із цього приводу у мене ні з ким не було».

 

Чи залишиться попередній ведучий «Подробностей недели» Олег Панюта працювати в НІС, наразі невідомо. За інформацією джерел «Детектор медіа», він залишає «Інтер». «Це - питання, яке слід вирішити Олегу Панюті, - сказав пан Кисельов. - Я б хотів продовжувати його бачити обличчям інформаційного мовлення. Як я розумію, він для себе рішення не прийняв і скоріше схиляється до того, щоб спробувати знайти себе деінде. Я думаю, що це помилка. Мені буде шкода, якщо він нас залишить, якщо він відмовиться працювати в нашій команді. Я думаю, що йому це навряд чи принесе додаткові очки».

 

Водночас джерела ТК стверджують, що рішення про заміну ведучого Олега Панюти наприкінці сезону було прийнято одноосібно Ганною Безлюдною, яка б воліла, начебто, бачити на цьому місці когось не з облич «Інтера» (деякі припускають, що це міг би бути Сергій Дорофєєв). У відповідь Євген Кисельов, мовляв, і запропонував компромісний варіант, заявивши також, що відповідальність за зростання рейтингів «Подробностей недели» бере особисто на себе.

 

Євген Кисельов з вересня 2009 року по грудень 2012 року вів на «Інтері» політичне ток-шоу «Велика політика з Євгеном Кисельовим». 14 лютого 2013 року його було призначено директором «Національних інформаційних систем» - продакшну, що виробляє для «Інтера» «Новини», «Подробности» і «Подробности недели».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY