detector.media
04.06.2013 14:09
Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії
Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії

31 травня в Києві пройшов семінар міжнародного експерта в галузі комедійних проектів Стіва Каплана «Ситком і використання прихованих інструментів», організований компанією «Медіа Ресурси Менеджмент» у межах нового освітнього проекту - лінійки професійних семінарів.

 

Як повідомляє прес-служба МРМ, семінар зібрав понад 140 медіафахівців з України, Росії та країн СНД: представників компаній Star Media, «А-Вижн», Sisters Production, Friends Production, Postmodern, Film.ua, «Квартал 95», UMH Group, Cinemotion, Selena Films, «Спутник Восток Продакшн», StarLight Brand Content, «1+1 медіа», телеканалів «Україна», ТЕТ, Ю, «Первого канала» (Росія ) тощо.

 

Стів Каплан розповів про труднощі створення комедії, численні підводні камені, помилки сценаристів і про саму природу смішного, наочно пояснив різницю між смішним і комічним. Спікер дав власну класифікацію прихованих інструментів комедії, пояснивши їх застосування на прикладах з американських ситкомів різних років.

 


«Я не сценарист, і ніколи ним не був. Колись ще в дитинстві я намагався бути коміком, але мені сказали, що не варто цим займатися: "Не приходь навіть обідати, - казали мені, - бо твоє обличчя псує всім настрої і апетит". 30 років тому я почав працювати режисером у комедійному театрі Нью-Йорка. І, будучи юнаком, вважав, що знаю про комедії все. Потім я зрозумів, що не все, але, принаймні, я знаю те, що несмішно. І я задумався, як працює комедія. Чому написаний сценарій здається смішним, а коли віддаєш акторам на читку, стає абсолютно несмішно? Чому комедія смішна в четвер, а в неділю те ж саме вже не смішить? І я взявся ставити досліди на акторах, щоб зрозуміти, що таке комедія. Пройшли роки, і ми розробили ось цей курс, який розглядає питання, що таке комедія, чому вона смішить, як вона працює і що потрібно для цього зробити», - сказав пан Каплан.

 

Сам автор семінару залишився задоволеним аудиторією, почуттям гумору та її ентузіазмом: «Спасибі за те, що ви розумні, талановиті і прекрасні».

 

 

 

Наступним у лінійці професійних семінарів від компанії МРМ заплановано семінар Джона Йорка «Драматичні телесеріали», який відбудеться в Києві восени 2013 року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook МРМ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY