detector.media
03.06.2013 17:51
Борис Ложкін: Рекламний ринок уже вийшов на докризовий рівень
Борис Ложкін: Рекламний ринок уже вийшов на докризовий рівень

Президент UMH Group Борис Ложкін вважає, що рекламний ринок вже вийшов на докризовий рівень і продовжить зростання. Як повідомляє прес-служба UMH Group, про це пан Ложкін сказав 3 червня на відкриті щорічного Конгресу Всесвітньої асоціації видавців газет та новин (WAN IFRA) у Бангкоку.

 

За словами Бориса Ложкіна, найбільшими ринками на пострадянському просторі залишаються Росія, з 85% від загального обсягу ринку, й Україна. Як і раніше, найбільш динамічним залишається інтернет-сегмент, який уже випередив друк і вийшов на друге місце за обсягом рекламних бюджетів після телебачення. Серед топ-10 друкованих брендів, як і раніше, лідирують видання з пострадянським минулим - це «Антенна», «Комсомольская правда» й «Аргументы и Факты». У десятку також увійшов один український бренд - «Теленеделя».

 

«Цього року Росія, практично переступивши стомільйонний рубіж, стає найбільш динамічним гравцем щодо зростання абонентської бази в інтернеті, що робить її одним з найпривабливіших інвестиційних майданчиків. Та ж тенденція характерна для другого за величиною ринку - України», - сказав Борис Ложкін.

 

Проте, на думку пана Ложкіна, основою бізнес-моделі залишаються традиційні друковані медіа, а інтернет на сьогоднішній день більше вимагає субсидування, ніж приносить прибутків.

 

«Світ стоїть на порозі інформаційного буму. Вихід Google glass - це початок нового переформатування ринку. Екрани будуть скрізь - від автомобіля до холодильника. Розвага буде цілодобово і в будь-якій точці - це виклик і можливості. І на цьому потрібно бути готовим заробляти», - зазначив президент UMH Group.

 

Кожного року Конгрес Всесвітньої асоціації видавців газет та новин збирає більше 1000 управлінців і головних редакторів з Північної та Південної Америки, Європи, Азії, Африки та Австралії для обговорення і обміну досвідом у сфері медіа. Цього року найбільш обговорюваною темою Конгресу стали нові медіа, інновації та взаємодія між різними платформами.

 

Нагадаємо, минулого року Конгрес WAN-IFRA проходив у Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY