detector.media
30.05.2013 20:03
3 червня - засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки позначок для захисту дітей

3 червня 2013 року відбудеться чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю і розвитку.

 

На порядок денний буде винесено такі питання:

 

1. Що вдалося зробити за перше півріччя цього року, корегування наступних етапів розробки та впровадження системи «розумних символів» (доповідач - Лариса Мудрак, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, співголова Міжвідомчої робочої групи).

 

2. Забезпечення Радою Європи підтримки відповідного проекту (доповідач - Ольга Сєдова, керівник проекту Європейського Союзу і Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»).

 

3. Виготовлення інформаційних роликів - перший реальний крок із пропагування системи телевізійних позначок серед батьків і дітей (доповідач - Павло Моісеєв, голова Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, заступник голови правління МГО «Інтерньюз-Україна»).

 

4. Робота над новим законодавством у телерадіоінформаційній сфері триває, норми про захист дітей внесені до проекту закону (доповідач - Олег Шосталь, начальник управління правового забезпечення Національної ради).

 

5. Деякі аспекти підготовки навчальних програм для кодувальників, консультантів гарячої лінії і технічного завдання для розробки веб-сайту (доповідач - Любов Найдьонова, кандидат психологічних наук, заступник директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України).

 

6. Готовність визначених обласних телерадіокомпаній до впровадження пілотного проекту (доповідач - Олександр Савенко, голова Ради директорів обласних телерадіокомпаній, генеральний директор ДО «Київська державна регіональна телерадіокомпанія»).

 

У роботі Міжвідомчої робочої групи візьме участь Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

 

Міжвідомча робоча група з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю і розвитку, яка створена за рішенням Національної ради 8 лютого 2012 року, проводить щомісячні зустрічі. Метою її роботи є впровадження національних упереджувальних знаків на всіх телевізійних каналах України.

 

Місце проведення: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала).

 

Час проведення: 14:30 - 16:40, початок реєстрації учасників о 14.30, початок роботи о 15:00.

 

Акредитація журналістів та представників громадськості триває до 13:00 3 червня 2013 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY