detector.media
30.05.2013 18:54
Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка
Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка

Лауреатом Премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» у 2013 році став журналіст Олексій Шалайський - нині один з керівників інтернет-проекту «Наші гроші» і головний редактор інтернет-видання DT.ua. Премію йому було вручено 30 травня в рамках Львівського медіафоруму.

 

«Для людей, які знали Кривенка, отримати премію його імені - це те саме, що отримати Пулітцера», - відзначив Олексій Шалайський, якого цитує MediaSapiens.

 

Цьогорічну лекцію Свободи з нагоди вручення премії прочитала професор, завідувач кафедри історії НаУКМА Наталія Яковенко.

 

Премія ім. Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» вручається у Львові щорічно в травні, до дня народження журналіста та редактора Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», до якої входять друзі й колеги журналіста, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року.

 

Олексій Шалайський став десятим лауреатом премії. До нього з 2004 року її отримали Сергій Рахманін, Володимир Ар'єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов. В числі лекторів побували Адам Міхнік, Богуміла Бердиховська, Савік Шустер, о. д-р Борис Гудзяк, Юрій Андрухович, Антон Олійник, Всеволод Речицький і Сергій Рахманін.

 

З 2014 року премію буде вручати Школа журналістики УКУ, частина з викладачів якої є лауреатами цієї нагороди.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Романа Балука

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY