detector.media
29.05.2013 15:20
Перший національний покаже документальний фільм про вторгнення радянських військ у Чехословаччину
Перший національний покаже документальний фільм про вторгнення радянських військ у Чехословаччину

31 травня о 09:25 на Першому національному відбудеться прем'єрний показ чергових серій документального циклу «Контингент» - фільму «Чехословаччина. Вторгнення».

 

Фільм «Контингент. Чехословаччина. Вторгнення» - це документальна стрічка про перебування українців у складі радянських військових частин у Чехословаччині. У трьох серіях циклу спогадами про перебування в цій країні розповідають учасники подій.

 

Автор та ведучий циклу - Сергій Братішко, режисер - Петро Мироненко, керівник проекту - Марк Гресь.

 

«Документальний цикл "Контингент" - це унікальний проект на українському телебаченні. Автор проекту Сергій Братішко зачепив цілий пласт участі українців і жителів пострадянського простору у воєнних конфліктах, про які вже давно забули. Найголовніше, що у фільмах цього проекту розповідаються не просто історичні факти про війну, а цікаві подробиці з життя окремих людей. Адже зазвичай у документальних фільмах про історичні події використовується тільки загальна інформація та коментарі істориків. Проект "Контингент" побудовано на свідченнях очевидців. Ми чуємо ті речі, які ніколи більше не почуємо і не прочитаємо на сторінках історичних книжок», - говорить директор творчого об'єднання Національної телекомпанії України Марк Гресь.

 

Нагадаємо, документальний цикл «Контингент» про службу радянських військових за кордоном виходить в ефір з 2011 року. У межах циклу, зокрема, виходили серії про Кубу, В'єтнам.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY