detector.media
28.05.2013 19:14
Нацрада перенесла питання про можливе позбавлення Radiolife ліцензії

28 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення так і не розглянула питання про результати планової перевірки ТОВ «Бюро ідей» (Radiolife). Як повідомляє прес-служба медіахолдингу ZIK, який взяв Radiolife у своє управління, компанії загрожує позбавлення ліцензії на мовлення на частоті 107,2 FM у Львові.

 

Як уточнили «Детектор медіа» в прес-службі, планова перевірка радіокомпанії, яка зафіксувала відсутність мовлення Radiolife на частоті, пройшла ще у квітні. Утім, Нацрада вирішила розглянути результати перевірки після того, як радіо перейшло в управління ZIK і розпочало мовлення.

 

Про наміри Нацради внести це питання у порядок денний свідчить лист, адресований генеральному директору ТОВ «Бюро ідей» у п'ятницю, 24 травня, - наступного дня після того, як радіо перейшло в управління ZIK. Лист, який було отримано лише у вівторок, у день засідання Нацради, підписано керівником апарату В. Пащуком. «Зазвичай такі повідомлення надсилають щонайменше за десять днів до засідання, а не за два робочі дні. Тим дивнішим є той факт, що це питання так і не з'явилося у порядку денному, хоча відповідний лист-запрошення надійшов», - зазначають у прес-службі ZIK.

 


 

 

 

«Якби не оперативна реакція журналістів медіахолдингу, котрі написали відкритого листа Нацраді, та наша несподівана для членів Нацради присутність перед початком засідання з вимогою пояснити, що ж відбувається, - переконаний, це питання тишком-нишком проголосували б і у нас відібрали б частоту, яку ми запустили буквально за два дні після її отримання», - каже Дмитро Добродомов, генеральний директор медіахолдингу ZIK.

 

Цього тижня, згідно з чинним законодавством, ТОВ «Бюро ідей» має намір поінформувати Нацраду про зміну керівництва та подати пакет необхідних документів на переоформлення ліцензії. За даними ZIK, питання щодо Radiolife перенесли на наступний тиждень.

 

«На сьогодні з десяток телевізійних компаній, які виграли цифрову ліцензію, уже понад рік не виходять в ефір, і це не викликає занепокоєння у Нацради, - каже Дмитро Добродомов. - Також виникає питання, чому Нацрада не відібрала ліцензії на використання частоти ще за попереднього керівництва Radolife - ТзОВ "Бюро ідей", яке, власне, і не спромоглося організувати роботу радіостанції. Ми взяли в управління фірму, яка володіє частотою, з подальшим викупом корпоративних прав, ми вийшли в ефір уже через два дні після підписання угоди. І за це в нас хочуть відібрати право на радіомовлення?! У чому проблема? До слова, одразу пригадується, що телеканал ZIK, який є найпопулярнішим у Західній Україні, так і не отримав цифрової ліцензії».

 

Дмитро Добродомов вважає, що Нацрада всіма способами не дає розвиватися медіахолдингу ZIK через його принципову журналістську позицію. «Тож ми наполягаємо: якщо Нацрада анулює ліцензію Radolife за невихід протягом року в ефір, то нехай за таке позбавляють права на мовлення й інші теле- і радіоорганізації, котрі цього теж не змогли зробити. Інакше такий підхід можна трактувати як вибірковий з усіма логічними висновками. Ми згідні на попередження, але не на анулювання», - заявив він.

 

ZIK нагадує, що ТОВ «Міст-ТБ» (телеканал ZIK) двічі претендувало на радіочастоту 107,2 FM. Улітку 2011 року компанія майже перемогла у конкурсі Нацради, однак тоді заступник голови Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос, і рішення про перемогу було скасовано. Навесні 2012 року у конкурсі, у якому брало участь «Міст-ТБ», Нацрада віддала перемогу новій київській компанії ТОВ «Бюро ідей» (позивний - Radiolife), яке протягом року жодного разу не з'явилося в ефірі.

 

«Детектор медіа» очікує на коментар Нацради з приводу ситуації довкола перевірки ТОВ «Бюро ідей».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY