detector.media
27.05.2013 13:57
Гендиректор ЧАЕС подав позов на журналіста й «Агентство атомных новостей»

Генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін позивається до вільного журналіста Олександра Купного. Другий відповідач - власник інтернет-сайту «Агентство атомных новостей». Про це «Детектор медіа» повідомив пан Купний.

 

Як ідеться в позовній заяві, текст якої є в розпорядженні ТК, керівництво ЧАЕС вимагає спростувати недостовірну, на його думку, інформацію в матеріалі «Объект «Укрытие»: 12.02.2013 - ничего магического, просто разгильдяйство», опублікованому на сайті «Агентства атомных новостей».

 

Як зазначив пан Грамоткін, кілька наведених у публікації фактів не відповідають дійсності. Зокрема, він спростовує твердження журналіста щодо частоти спостережень за станом об`єкту «Укриття», якості будівельних робіт і матеріалів, як і те, що Олександр Купний звинувачує керівництво ЧАЕС у нехлюйстві.

 

Позивач вимагає спростувати недостовірну інформацію на сайті «Агентства атомных новостей» та сплатити 458,80 грн судового збору.

 

Автор матеріалу із цими обвинувачуваннями не згоден і розцінює позов «як спробу заткнути рота журналісту, який боляче "вкусив"».

 

«З обвинуваченнями не згоден. У статті я висловив свою думку і свої припущення. Ніколи не асоціював себе з експертом у справах ЧАЕС, будівництва. Але пропрацювавши в атомній енергетиці 32 роки, на чомусь таки знаюся», - розповідає Олександр Купний. За його словами, він протягом 21 року працював на ЧАЕС. «Я багато чого знаю, бував у місцях, куди генеральний директор досі боїться сходити, вивчаючи об'єкт "Укриття" за відеоматеріалами і фотографіями, в тому числі і моїми», - каже журналіст. За даними «Детектор медіа», пан Купний працював дозиметристом об`єкту «Укриття».

 

«Якщо ЧАЕС інтерпретує подану інформацію, як брехню, то нехай опублікує власний матеріал на цю тему зі своєю правдою. Адже що є "правда"? Правда це те, у що ми віримо, у найширшому сенсі», - говорить пан Купний.

 

Як розповів журналіст, позов ЧАЕС був поданий після того, як він поїхав зі Славутича, де мешкає, до Росії.

 

«8 травня я виїхав до Росії, до своїх друзів і родичів, і намірів щодо від`їзду не приховував. Славутич - місто маленьке, за бажання, неважко було підгадати щодо подання позову на час моєї відсутності у місті. Але це лише мої припущення», - каже Олександр Купний.

 

Зараз матеріали справи перебувають на етапі вивчення, і журналіст ще не визначився щодо того, хто представлятиме його інтереси. Очікується, що перше судове засідання відбудеться в Славутичі 10 червня.

 

Олександр Купний після звільнення з ЧАЕС за скороченням у 2009-му  - вільний журналіст. Його матеріали публікувалися в газеті «Теледень Славутича», виданні «Атомник України», журналі «Атомная стратегия» (Росія), а також пресі міста Зарєчного Свердловської області - «Пятница», «Быстрый нейтрон». Співпрацює з такими інтернет-виданнями, як atomnews.info, nuclear.ru, proatom.ru, atominfo.ru.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY