detector.media
27.05.2013 11:25
«Стоп цензурі!» встановить тимчасовий інформаційний центр під МВС
«Стоп цензурі!» встановить тимчасовий інформаційний центр під МВС
У понеділок, 27 травня, о 14.00 учасники журналістського руху «Стоп цензурі!» встановлять  тимчасовий інформаційний центр під стінами Міністерством внутрішніх справ (вул. Богомольця, 10).


Минулого тижня представники МВС, а також з їх подачі низка політиків неодноразово і свідомо поширювали недостовірну і неперевірену інформацію щодо побиття наших колег-журналістів 18 травня 2013 року.


Тимчасовий інформаційний центр буде збирати матеріали про побиття журналістів 18 травня і контролювати хід виконання вимог Руху.


Журналісти висувають наступні вимоги (вони були оголошені на минулому тижні):

1. Ефективного розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності наших колег, із залученням фото та відео матеріалів від журналістів, а також матеріалів журналістських розслідувань.

2. Проведення та оприлюднення результатів службової перевірки, а також порушення кримінальної справи щодо працівників МВС, які були присутніми під час побиття журналістів, та проігнорували дії нападників.

3. Публічно оприлюднити інформацію про підстави, у т.ч. копії відповідних документів супроводження автомашинами ДАЇ БРДМ, що брав участь у сутичках на вул. Малій Житомирській.

4. Щотижневого публічного звіту про хід цих розслідувань та перевірок.

Учасники Руху вважають, що МВС намагається перекрутити очевидні факти, а також покриває винуватців побиття журналістів 18 травня під час проведення мітингу.

З сьогоднішнього дня в інформаційному центрі будуть цілодобово чергувати журналісти Руху.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY