detector.media
24.05.2013 12:00
Помер режисер Петро Тодоровський
Помер режисер Петро Тодоровський

На 88-му році пішов з життя відомий російський режиссер Петро Тодоровський. Про це із посиланням на його сина, режисера Валерія Тодоровського повідомляє РІА «Новости».

 

Режисер помер вналідок ускладнення після запалення легенів в одній з лікарень Москви, де лікував серце. Похорони відбудуться в столиці РФ, час і місце рідні режисера мають повідомити пізніше.

 

Петро Тодоровський народився 26 серпня 1925 року в місті Бобринець, Кіровоградської області (Україна). Режисер, сценарист, актор, оператор, композитор, народний артист РРФСР. Зняв понад 20 фільмів, серед яких «Міський романс», «Анкор, ще анкор», у яких виступив і сценаристом, «Кохана жінка механіка Гаврилова», «Військово-польовий роман», «Інтердівчинка» та інші.

 

В якості оператора створив картини «Весна на Зарічній вулиці», «Два Федори», «Моя донька», «Спрага» тощо.

 

Надзвичайну увагу приділяв музичній складовій своїх фільмів. Не маючи спеціальної освіти, створив музичні теми і пісні до багатьох своїх фільмів та стрічок колег. Зокрема, це «Інтердівчинка», «Анкор, ще анкор», «Яка дивна гра», «Ретро втрьох» . 

 

Лауреат Венеціанського кінофестивалю в номінації «Дебют», володар премій «Ніка», «Золотий овен». У 2000 році Тодоровський отримав спеціальний приз президента Росії за видатний внесок у розвиток кіно, в 2005-му кіномитця нагородили орденом «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://ria.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY