detector.media
23.05.2013 17:00
Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів
Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів
ПРЕС-РЕЛІЗ

Виїзний модуль Школи медичної журналістики, присвячений проблемі онкологічних захворювань шкіри, розпочав свою роботу 23 травня у Черкасах. Навчальний захід для представників ЗМІ з різних регіонів України відбувається з ініціативи Національної спілки журналістів України та за підтримки Міністерства охорони здоров'я. У рамках виїзного модулю учасники матимуть можливість не тільки ознайомитися з актуальною інформацією про злоякісні захворювання шкіри, послухати майстер-класи досвідчених колег та медіа-тренерів, а й побувати в одному з найкращих медичних закладів країни - Черкаському обласному онкологічному диспансері, подивитися на його роботу «зсередини».

 

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, підвищення професійної кваліфікації колег - один з пріоритетів НСЖУ, і Школа медичної журналістики - це масштабний навчальний захід, який розширюється, вдосконалюється та виходить на нові горизонти.

 

«Це багатокомпонентний дводенний семінар, де журналісти можуть побувати на сесіях провідних фахівців-медиків, взяти участь у майстер-класах та практичних заняттях, вдосконалюючи свою майстерність. Кожен учасник отримує навчальний посібник, додаткові матеріали. Також ми розробили сайт Школи медичної журналістики, де можна почерпнути корисну інформацію», - зазначив Сергій Томіленко.

 

Керівник відділу онкології компанії «Рош Україна», що виступила партнером заходу, Володимир Педько зауважив: компанія «Рош» не тільки спрямовує свої зусилля на створення нових препаратів, які допомагають рятувати життя онкохворих, а й переймається питанням інформування населення про онкологію.

 

«Люди повинні знати, що це, розуміти, що рак - це не вирок. Що його можна перемогти. І коли Спілка журналістів звернулася з ініціативою проведення такого заходу, наша компанія з задоволенням підтримала його. Бо, на жаль, нині не вистачає відповідного рівня знань у людей і бракує висвітлення цієї тематики в пресі. Завдяки спільним зусиллям у поширенні знань ми зможемо перемогти хворобу», - звернувся до журналістів пан Педько.

 

Заступник головного лікаря Черкаського обласного онкологічного диспансеру Ігор Гайдай запевнив, що участь представників ЗМІ у Школі медичної журналістики та перебування в медичному закладі будуть інформативними та змістовними.

 

«Найважливішим результатом такого навчання стало б повернення довіри до медичних працівників. Бо найбільша проблема в тому, що люди не звертаються до лікарів, або звертаються надто пізно. Довіра до медиків - вкрай важливий результат спільної роботи», - зауважив Ігор Гайдай.

 

Сергій Томіленко також нагадав представникам ЗМІ, що нині в рамках школи триває прийом робіт на конкурс «Проти раку - за життя» (на найкращий матеріал з теми онкології). Головний приз конкурсу - навчальний 5-денний прес-тур до Латвії (знайомство з досвідом висвітлення медичної тематики у латвійських медіа).

 

Партнерами проекту Школа медичної журналістики виступили Міжнародна громадська організація «Клуб лікарів і фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» та фармацевтична компанія «Рош Україна». Захід здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров'я.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY