detector.media
20.05.2013 20:09
У Донецьку зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 20 травня, в Донецьку, в кінотеатрі «Кінокульт» зірвався показ документального альманаху «Відкритий доступ». Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомила продюсер Аксиня Куріна.

 

Перед показом у кінотеатрі вимкнули світло, повідомивши колегам пані Куріної, що відбулася аварія і світла немає в усьому районі. Це, за даними пані Куріної, не відповідає дійсності - у сусідніх будинках світло є.

 

Пані Куріна припускає, що на дирекцію кінотеатру чинився тиск, щоб фільм не було показано.

 

«Детектор медіа» намагалася з'ясувати причини зриву показу альманаху в кінотеатрі, однак за телефоном довідки кінотеатру на дзвінки наразі не відповідають. На сайті афіши кінотеатру сьогоднішній і завтрашній дні вказані вихідними.

 

Однак кінопоказ у Донецьку все-таки відбувся. Як повідомили у Facebook організатори - громадська кампанія «Новий громадянин», місцевим активістам вдалося оперативно домовитись з арт-кафе «Телеграф» про показ у їхньому приміщенні.

 

Нагадаємо, фільм-альманах «Відкритий доступ» складається з 5 новел: «Межигір'я» (автор - Володимир Тихій), «Афганець» (автор - Дмитро Коновалов), «Школа» (автор - Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор - Жанна Довгич), «У кутку» (автор - Дмитро Тяжлов). Події зображені в альманасі розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації», за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

 

Раніше презентація фільму зірвалася в Одесі, але згодом таки відбулася.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY