detector.media
17.05.2013 11:59
На Київській книжковій виставці вручили нагороди лауреатам премії ім. Лесі Українки

16 травня у рамках ІХ Київської міжнародної книжкової виставки відбулося нагородження лауреатів урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

 

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» нагороду отримав письменник Григорій Фалькович за книгу «Хвацькі вірші» (видавництво «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»).

 

За словами письменника, постать Лесі Українки - знакова для українського суспільства, а премія її імені - почесна для письменників та поетів.

 

Талант художниці Марини Пузиренко відзначили відповідним дипломом за краще оформлення книги для дітей та юнацтва - «Чудової мандрівки Нільса з дикими гусьми» Сельми Лагерльоф (видавництво «Фактор»). Книга містить складні, багатофігурні та багатосюжетні композиції.

 

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію присуджено творчому колективу Київського національного академічного театру оперети за музичну казку «Пригоди бременських музикантів» (режисер-постановник Тамара Тимошко-Горюшко, диригент, хормейстер-постановник Ігор Ярошенко, балетмейстер-постановник Анжела Гречановська). Проект інноваційний - на відміну від героїв німецької казки та радянського мультфільму у сценічній редакції персонажі заговорили живою українською мовою. Вистава також супроводжується грою оркестру, а не фонограмою, як це робиться у більшості театрів.

 

Загалом цьогоріч на конкурс надійшло 76 робіт від 84 номінантів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY