detector.media
13.05.2013 15:38
У Лондоні вручили телевізійні премії BAFTA
У Лондоні вручили телевізійні премії BAFTA

Церемонія вручення премій Британської академії кіно і телебачення (BAFTA)  за роботи в галузі телебачення пройшла в неділю, 12 травня, ввечері в Лондоні. Про це повідомляє інформагентство РИА Новости.

 

За престижністю премія BAFTA вважається однією із найвищих у світі.

 

Нагороди  BAFTA за головні ролі в телевізійних проектах отримали Олівія Коулман і Бен Уішоу. Коулман стала переможницею відразу в двох номінаціях: одну премію вона отримала як краща актриса другого плану за роль матері вбитого сина в серіалі «Обвинувачені» (Accused), другу - за кращу жіночу роль у комедійному серіалі «Двадцять дванадцять» (Twenty Twelve).

 

Приз за головну жіночу роль дістався Шерідан Сміт за роль у фільмі «Місіс Біггс» (Mrs Biggs). Бен Уішоу, якого називають одним з найперспективніших молодих акторів Британії, отримав приз за головну чоловічу роль як виконавець ролі короля Річарда II в однойменному телефільмі.

 

Кращим актором другого плану названо Саймон Расел Біл за роль у другій частині «Генріха IV».


Серіал «Двадцять дванадцять» отримав титул кращого ситкому, кращим реаліті-шоу визнано «Зроблено в Челсі» про життя лондонської «золотої молоді». Кращим драматичним серіалом стала стрічка «Останнє танго в Галіфаксі» (Last Tango in Halifax), сценарист цього серіалу Саллі Уейнрайт раніше удостоїлася премії за «закадрову» роботу в галузі телебачення. Кращим документальним фільмом визнано «Один день в Лондоні» (One Day in London), кращим драматичним телевізійним фільмом - «Вбивство» (Murder), кращим документальним серіалом - «Наша війна» (Our War). Кращим мінісеріалом журі премії визнало «Шлях нагору» (Room at the Top).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY