detector.media
13.05.2013 13:17
В прокаті стартує перша кінозбірка «Українська нова хвиля»
В прокаті стартує перша кінозбірка «Українська нова хвиля»
Збірка об`єднала стрічки Володимира Тихого і режисерів-початківців

23 травня в національний кінопрокат вийде дебютна збірка українських короткометражних фільмів «Українська нова хвиля», повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

Проект реалізовано Національним центром Олександра Довженка за підтримки Держкіно.

 

До першої збірки увійшла стрічка «Гамбург» Володимира Тихого та ще шість фільмів, створених українськими режисерами-дебютантами протягом 2012 року. Усі вони були учасниками національних конкурсів Одеського МКФ та МКФ «Молодість»:

- «Уроки української» (відібрано до показу в рамках офіційної програми 66-го Каннського кінофестивалю «Short Film Corner», реж. Руслан Батицький);

-  «Дорога» (відібрано до показу в рамках офіційної програми 66-го Каннського кінофестивалю «Short Film Corner», реж. Максим Ксьонда);

- «Борода» (приз за кращий сценарій фестивалю «Відкрита ніч», альманах «Україно, гудбай!» / реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук);

- «Гамбург» (диплом національного конкурсу МКФ «Молодість-42», альманах «Україно, гудбай!» / реж. Володимир Тихий);

- «День незалежності» (фільм-переможець національного конкурсу МКФ «Молодість» / реж. Антоніна Ноябрьова);

- «Діалог на самоті» (спеціальна відзнака національного конкурсу МКФ «Молодість-42», реж. Юлія Райнветер);

- «Між двадцятою та опівночі» (диплом національного конкурсу МКФ «Молодість-42» / реж. Денис Сполітак).

 

Прем'єрні покази «Української нової хвилі» відбулися 14 грудня 2012 року в Києві та 21 січня 2013 року у Львові.

 

Прокат охопить п'ятнадцять залів у восьми українських містах - Дніпропетровську (з 23 травня), Києві (з 23 травня), Ужгороді (з 25 травня), Івано-Франківську (з 25 травня), Одесі (з 25 травня), Рівному (з 25 травня), Львові (з 30 травня), Донецьку (з 30 травня), Чернівцях (з 30 травня).

 

Проект прем'єрних показів найновіших українських фільмів «Українська нова хвиля» започатковано Центром Олександра Довженка в грудні 2012 року. В його рамках широкій аудиторії демонструються фільми, створені за сприяння або на замовлення Державного агентства України з питань кіно та фільми незалежних режисерів, для яких проект став чи не єдиною можливістю потрапити зі своїми роботами в кінопрокат.

 

Наступні збірки «Української нової хвилі» Центр Олександра Довженка планує випускати в національний кінопрокат на рік: наприкінці весни (фільми, створені в другій половині попереднього року) та восени (фільми, створені на початку року).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY