detector.media
03.05.2013 16:35
В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк
В медіапросторі зросте цензура і закріпиться «Сім’я» - Оксана Романюк

Представник міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів»  в Україні Оксана Романюк вважає, що цього року в українському медіа просторі стане більше цензури. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

«Думаю, що в цей рік буде зростання цензури і закріплення позиції влади, «Сім'ї» в медіа-просторі. Ми знаємо, що медіа-простір уже підконтрольний владі в більшості своїй, і цього року це буде цементування цих позицій», - каже вона.

 

За словами пані Романюк, найбільшою проблемою для ЗМІ в Україні залишається безпека журналістів і безкарність злочинів проти свободи преси.  Адже покарання отримує лише кожен 15-й випадок нападів на журналістів. 



Організація «Репортери без кордонів» не очікує в цьому році зростання фізичних нападів на журналістів в Україні. Однак фахівці прогнозують зменшення медіаплюралізму, зростання цензури, а також тиску шляхом використання DDOS-атак на інтернет-ресурси.


«Нещодавно президент приїжджав у Черкаси, і було «вирублено» одночасно три місцеві інтернет-ресурси DDOS-атаками. Також це інтернет-атаки на акаунти та скриньки відомих журналістів», - зазначила  представниця міжнародної правозахисної організації.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до Всесвітнього дня свободи преси «Репортери без кордонів» визначили 39 «хижаків за свободою інформації», а Комітет із захисту журналістів представив свій щорічний рейтинг найбільш небезпечних для журналістів країн за 2012 рік. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY