detector.media
30.04.2013 16:16
UMH Group хоче викупити частку Боголюбова в спільних проектах
UMH Group хоче викупити частку Боголюбова в спільних проектах

UMH Group хоче викупити частку Геннадія Боголюбова в спільних проектах. Про це повідомив президент UMH Group Борис Ложкін в інтерв'ю Kommersant.ua.

 

Основними зовнішніми партнерами UMH Group у деяких медіаактивах виступали Петро Порошенко і Геннадій Боголюбов, розповів пан Ложкін. «З першим ми завершили співпрацю, викупивши його частку в проектах, а з Геннадієм Боголюбовим зараз у процесі діалогу. Ми викупали б частки партнерів більш активно, але на це не вистачає коштів», - повідомив він.

 

За його словами, коли UMH Group домовиться з паном Боголюбовим, частка інших зовнішніх міноритаріїв становитиме близько 5-7%.

 

Пан Ложкін заперечив інформацію про те, що угода з Петром Порошенком - це, насправді, конвертація його частки в акції UMH Group, оскільки для пана Порошенка було вигідно дистанціюватися від журналу «Корреспондент» напередодні виборів: «Ні, реалізація опціону по KP Media - це грошова угода. Суму я назвати не можу, але можу сказати, що він виходить з проекту з гарною дохідністю. Ми від початку, коли купували ці активи, домовилися, що в певний момент залишиться один акціонер. Не думаю, що в цьому є якийсь політичний аспект. Подивіться, у Петра Порошенка залишається ж 5 канал і він планує новий медіа проект».

 

UMH Group мала пропозиції від партнерів стати спів інвесторами запуску Vogue і Forbes, але відмовилася. «Ми взагалі в останні кілька років не залучали партнерів для розвитку нових проектів. Просто для міноритаріїв важливо мати вплив на окремі проекти, і їм нецікава невелика частка в материнській компанії, яка поки не публічна і не ліквідна», - пояснив він.

 

Нагадаємо, Геннадій Боголюбов є партнером UMH Group по газеті «Комсомольская правда в Украине», журналу «Фокус», радіомережах «Авторадіо» і Europa Plus, типографії «Укрполіграфмедіа». У 2008 році пан Ложкін повідомляв, що часка пана Боголюбова в цих проектах становила 50%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY