detector.media
29.04.2013 19:50
На 5-му конкурсі Держкіно з повнометражним проектом дебютує Марина Врода
За даними агенції, учасники подали 149 заявок
149 заявок надійшло на П`ятий конкурсскіопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2013-2014 рік з метою отримання державного фінансування за державним замовленням або державною фінансовою підтримкою. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно.
 

Участь у пітчингах візьмуть 36 (у тому числі, 7 дебютних) ігрових повнометражних проектів, один ігровий короткометражний, 14 дитячих, 35 неігрових, 17 анімаційних. Також на конкурс буде подано 46 презентацій дебютних короткометражних картин.
 
 
 
 
 
Серед заявок - повнометражний ігровий дебют володарки Золотої пальмової гілки Міжнародного Канського кінофестивалю-2011 Марини Вроди. Як розповіла режисер в інтерв`ю «Детектор медіа», у цій роботі вона хотіла продовжити тему, що з`явилася у стрічці «Крос». «Щодо сценарію я дотична до реальності. Пишу про те, що знаю. Про близьких мені людей», - сказала режисер. Зйомки із залученням непрофесійних акторів режисер планувала провести у Києві. 
 
 
«У порівнянні з попередніми конкурсами спостерігається зростання кількості дебютних проектів, - коментує глава Держкіно Катерина Копилова. - Це означає, що молоді кінематографісти починають серйозно вірити в те, що держава зацікавлена у їхній творчій реалізації, в формуванні нового покоління національного кінематографу».  
 
             
Також вона відзначила позитивну тенденцію збільшення кількості кінопроектів, розрахованих на дитячу аудиторію: «Відродження дитячого кінематографу – це одна зі стратегічних задач Держкіно. Ми маємо виховати глядача нового покоління на власному – національному! – кіно продукті». 
 
 
Ще однією особливістю підготовки П`ятого конкурсу стала «стабільність подання ігрового повного метру та документальних проектів», що, на думку представників Держкіно, свідчить про зацікавленість продюсерських компаній та студій-виробників у наповненні національним кінопродуктом вітчизняного кіноринку.
 
 
«Детектор медіа»
 
Фото - http://afisha.tochka.net
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY