detector.media
29.04.2013 14:26
Княжицький: редакція ТВі працює - у конфлікт втягнуті лише співробітники «Інтерпрофіт»
Княжицький: редакція ТВі працює - у конфлікт втягнуті лише співробітники «Інтерпрофіт»

Народний депутат («Батьківщина») та екс-керівник ТВі Микола Княжицький запевняє представників іноземних держав у тому, що співробітники каналу працюють у штатному режимі. Редакція ТВі за його словами, зараз працює над розширенням власного виробництва, збільшенням кількості авторських програм. Про це йдеться у його зверненні на блозі «Української правди».

 

Пан Княжицький називає конфлікт, який триває на ТВі, корпоративним. «Однак ситуація вийшла за рамки звичайної бізнес-суперечки. У неї втягнута частина журналістів, які співпрацюють з компанією «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі -ТК), що на замовлення телеканалу виробляє телепрограми», - пише пан Княжицький.

 

Також Микола Княжицький вважає, що ситуацією довкола ТВі хочуть скористатись провладні сили для «дискредитації опозиції та незалежного телеканалу»: «У хід йдуть найрізноманітніші засоби. Вводяться в оману відомі журналісти, шляхом провокацій провладні сили намагаються розколоти колектив та змусити телеканал замовчати».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», комітет профспілки журналістів ТВі просить представників іноземних держав в Україні звернути увагу на ситуацію, що склалась довкола каналу і дати оцінку фактам цензури та тиску на колектив, а також подіям, що стались 23 квітня у результаті непрозорого встановлення контролю над телеканалом.

 

 Нагадаємо, що 23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY