detector.media
25.04.2013 11:33
Від Радченка вимагали переписати його частку в структурі ТВі – Княжицький

Колишній гендиректор ТВі, а нині народний депутат Микола Княжицький заявив, що якісь особи замикали в кабінеті Олега Радченка, керівника компанії «Медіа інфо», що володіє каналом ТВі, вимагаючи переписати частку пана Радченка в компанії. Про це він заявив на зустрічі з журналістами ТВі 24 квітня.

 

Пан Княжицький наполягає, що процедура зміни власника ТВі відбулася абсолютно законно. «Підстави були ті, що канал уже фактично був проданий Хорошковському і Медведчуку для підтримки однієї політичної сили», - заявив пан Княжицький.

 

На ремарку журналістів, що пан Хорошковський в інтерв'ю Мирославі Гонгадзе спростував це, пан Княжицький заявив: «Знаю. І Медведчук спростував ще до нього. Знаю. Але запитайте Олега Радченка, як його закрили в кабінеті і вимагали переписати свою частку в "Медіа Інфо" вже після того, знаючи, що вона переуступлена, ще раз, на якусь Жуковську, громадянку Російської Федерації. Силою».

 

На запитання, хто саме закривав і вимагав, Олег Радченко відповів: «Люди». Він також повідомив, що написав відповідну заяву в міліцію.

 

За словами пана Княжицького, Костянтин Кагаловський не може довести, що він власник, і ніколи не доводив. А Альтман називає себе інвестором, тому що в нього інвестиційна угода з компанією-власником. «Кагаловський і Гусинський були такими самими інвесторами», - додав пан Княжицький.

 

«Я не бачив документів, що Кагаловський є власником, жодного разу. Я знаю, що він давав команди перераховувати сюди кошти по кредитних договорах. Тому що канал фінансується кредитами», - заявив Микола Княжицький.

 

Нагадаємо, зранку 24 квітня юристи ТВі розкрили структуру власності ТВі. Єдиним власником ТОВ «ТРК "ТелеРадіоСвіт"» (ТВі), за їхніми даними, було ТОВ «Медіа Інфо», яке володіло 100%. Основним власниками ТОВ «Медіа Інфо» були компанія-нерезидент Wilcox Ventures LTD, яка володіла 99% «Медіа Інфо», та одноособовим власником якої є Костянтин Кагаловський. Ще 1% належав Олені Журавській.

 

Але вже вдень 24 квітня Микола Княжицький оприлюднив витяг з держреєстру, за яким власниками ТОВ «Медіа інфо», що володіє ТОВ «ТРК Телерадіосвіт», є компанія Wilcox Ventures LTD з Британських Віргінських островів із внеском у 50 грн. і британська компанія Balmore Invest Limited із внеском у 950 грн. Таким чином, частка Wilcox Ventures LTD у статутному капіталі зменшилася до 5%.

 

Відео зустрічі журналістів ТВі з Миколою Княжицьким і Артемом Шевченком дивіться на «Відеотеці».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY