detector.media
24.04.2013 18:08
Сергія Тримбача знову обрали головою Спілки кінематографістів України
Сергія Тримбача знову обрали головою Спілки кінематографістів України
За нього проголосував 401 з 415 делегатів з’їзду

Сергія Тримбача 23 квітня на черговому VI (XII) з'їзді Національної спілки кінематографістів України знову було обрано головою. За нього проголосував 401 з 415 делегатів з'їзду. Цю інформацію він підтвердив «Телекритиці» особисто.

 

За словами Сергія Тримбача, на з'їзді відбулося очікуване протистояння молодшого і старшого покоління. «Кілька режисерів старшого покоління виступили з різкими оцінками робіт молодих, головним чином вони апелюють до альманаху "Україна, гудбай", зазначаючи, що це повна чорнуха, аморальність, безкультурність», - сказав пан Тримбач.

 

Сергій Тримбач повідомив, що в Спілці створено об'єднання молодих кінематографістів, яке очолив 27-річний режисер Руслан Батицький. «Молоді вийшли на сцену і сказали: "Ось ми є, подивіться на нас. Ми не тільки є, ми й будемо. Любите ви нас, чи ні, але ми будемо». Це було доволі ефектно. Для мене це природній процес. Дитина, коли народжується на світ, кричить. І взагалі для молоді властиво хуліганити», - зазначив голова.

 

Він повідомив, що це протистояння керівництво хоче перевести в діалог. «Ми хочемо відкрити при Спілці клуб, який назвемо "Гамбурзький рахунок", на засіданнях якого старші режисери не просто критикуватимуть молодих, а передаватимуть досвід, зазначатимуть конкретно, що, на їх думку, молодь робить не так. Тоді це буде продуктивний діалог. Можливо, порівняємо дебюти тодішні і теперішні», - зауважив Сергій Тримбач.

 

У планах Спілки - дієво впливати на політику держави в сфері кінематографу. За зразок пан Тримбач запропонував взяти позитивний досвід Польщі, яка 8 років тому організувала «Польський кіноінститут», який поєднує зусилля держави і громадськості.

 

Серед гостей з'їзду були міністр культури Леонід Новохатько, голова парламентського комітету з питань культури В'ячеслав Кириленко. «Був діалог громадських організацій і державних структур. В цьому процесі з'їзд подарував позитивні імпульси», - зауважив пан Тримбач.

 

За словами голови, делегати з'їзду дуже неоднозначно оцінили роботу Держкіно на чолі з Катериною Копиловою. Були як позитивні, так і негативні оцінки. «А загалом була нормальна дискусія, з'їзд пройшов у більш-менш робочій обстановці», - сказав голова Спілки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY