detector.media
24.04.2013 17:15
Держкомтелерадіо визнав стан інформаційного простору Херсонщини незадовільним

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 23 квітня проаналізувала стан інформаційного простору Херсонської області і визнала його незадовільним. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

За  результатами обговорення доповіді начальника управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА О.Устиненка  колегія зробила висновок, що в області не приділяється увага розвитку інформаційної та видавничої галузей.

 

На Херсонщіні наразі немає обласної програми розвитку телерадіоінформаційного простору, через що не вирішується низка проблем. Сигнали ХОДТРК «Скіфія» не отримує населення Високопільського, Нововоронцовського, Великоолександрівського та Верхньорогачиського районів. Руйнується і не відновлюється мережа проводового радіо, що призводить до зменшення кількості радіоточок: на початку 2011 року - 26 тис., на початку 2012 року - 22 тис., сьогодні -18 тис.

 

Через складне фінансове становище та згортання мережі кіосків з продажу друкованої періодики із 643 зареєстрованих в області друкованих засобів інформації сьогодні фактично виходять близько 50, серед яких 29 - комунальні газети.

 

На Херсонщині не створено належних умов для розвитку видавничої галузі. Скорочується мережа роздрібної книжкової торгівлі. Особливо гостро ця проблема стоїть в селах та невеликих селищах.

 

Колегія Держкомтелерадіо рекомендувала Херсонській обласній державній адміністрації та Херсонській обласній раді усунути недоліки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY