detector.media
22.04.2013 22:33
Український прес-клуб вступив до Європейської федерації

В Брюсселі відбувся черговий конгрес Європейської федерації прес-клубів, на якому до Федерації було прийнято «Україно-Европейський Медіа Центр» (УЕМЦ). Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Учасники конгресу обговорили основні напрямки співпраці та координації діяльності прес-клубів континенту. «Це дуже позитивно, що ми йдемо на Схід, тим більше зараз, коли готується приєднання України до асоціації з ЄС. Протягом року ми будемо надавати практичну допомогу нашим колегам, заплановано ознайомчий візит в Київ президентури Федерації», - відзначив президент федерації прес-клубів Ніколас Крамер.

 

 Президент УЕМЦ, голова фонду «Єврорада» Віктор Капустін заявив, що «ми утворюємо новий канал комунікацій для українських журналістів та європейського інформаційного суспільства , нову  площадку для спілкування та дискусій не тільки в Києві, а й в Брюсселі. Вступ української організації до Европейської федерації пресс-клубів сприятиме підвищенню професійних стандартів вітчизняної журналістики».

 

Голова НСЖУ, голова наглядової Ради УЕМЦ Олег Наливайко повідомив, що «після масштабної реконструкції в залі Національної спілки журналістів створені всі технічні умови для функціонування майбутнього прес-клубу. Можливості Європейської федерації дозволять збудувати ефективні комунікаційні взаємини з усіма прес-клубами Європи».

 

«Це спільний проект НСЖУ, ГО «Єврорада» і ГО «Центр дослідження корпоративних відносин» - повідомив віце-президент УЕМЦ, президент Центру досліджень корпоративних відносин Олександр Каменець.

 

Учасники конгресу також зустрілись з мером Брюсселя Фредді Тілемансом, відвідали штаб-квартиру «Євроньюс». Прийнято рішення, що наступні конгреси пройдуть в 2014 році в Ієрусалимі, у 2015 році - в Мілані.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY