detector.media
17.04.2013 16:25
В Одесі відмовили у показі фільму «Відкритий доступ», розцінивши його як політичний захід
В  Одесі відмовили у показі фільму «Відкритий доступ», розцінивши його як політичний захід

19 квітня у Одесі мали відбутись показ  та обговорення документального фільму-альманаху «Відкритий доступ». Захід був запланований у «Коворкинговому просторі» за адресою вул. Грецька, 1а. Сьогодні, 17 квітня, продюсер альманаху «Відкритий доступ»  Аксиня Куріна повідомила «Детектор медіа», що кафе відмовило організаторам у наданні приміщення.

 

За словами пані Куріної, адміністрація кафе назвала підставою для зриву заходу те, що вона розцінює показ фільму «Відкритий доступ» та зустріч з журналістами як політичний захід.

 

Про деталі переговорів із адміністрацією кафе «Детектор медіа» розповіла керівник напрямку доступу до публічної інформації Партнерства «Новий громадянин» Аліса Рубан: «Спочатку ми все погодили з цим простором і навіть  розіслали анонси про захід із зазначеною адресою, а сьогодні менеджери з нами зв'язались і сказали, що не зможуть прийняти у себе цей захід за умовами ліцензії кафе. Відповідно до цієї ліцензії,  у мережі  «Коворкинговий простір» не проводяться політичні та релігійні заходи».

 

Пані Рубан  додала, що організаторам кіноперегляду в Одесі не вдалося переконати «Коворкинговий простір», що даний захід присвячений захисту прав людини, а не політичним питанням. «Фільм стосується кожного незалежно від партії чи віри, він про права людини. Шкода, що до нас так і не прислухались».

 

Також Аліса Рубан повідомила, що показ фільму в Одесі відбудеться в зазначений час, але у іншому місці, про яке повідомлять згодом. «Ми отримали багато телефонних дзвінків та пропозицій допомогти у організації цього кіноперегляду. Спочатку навіть була ідея провести кінопоказ під відкритим небом», - додає пані Рубан.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY