detector.media
16.04.2013 18:53
У Донецьку журналістка програла суд лідеру «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»
У Донецьку журналістка програла суд лідеру «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»

Кореспондент інтернет-видання  «Острів» Ганна Іванова програла судовий позов про захист честі і гідності лідеру «Комітету виборців Донбасу» Олександру Хрякову, який 25 жовтня  2012 року під час прес-конференції опозиційних кандидатів назвав її «незрозумілим чмом» і жестами показав, як треба вдарити її головою об підлогу.

 

Рішення про відмову у задоволенні позову прийняв 16 квітня суддя Кіровського  районного суду Донецька Євген Сидоров, пише «Острів».

 

Як пише видання, представники пана Хрякова наполягали на тому, що  слово «чмо» не є образливим і означає «части материального обеспечения». Крім того, Олександр Хряков стверджував, що не звертався безпосередньо до Ганни Іванової, а мав на увазі людей, які сиділи поряд.

 

«Відмовити Ганні Івановій у задоволенні позову в повному обсязі», - зачитав суддя постанову. Мотивувальну частину суд повинен надати у п'ятиденний термін.

 

Сайт «Острів» звертає увагу на те що суд не вважав за потрібне опитати заявлених свідків, які могли б розповісти про поведінку відповідача в громадському місці.

 

«На думку судді, свідки позивача викладуть свою точку зору, а свідки відповідача - свою, тому немає сенсу в тому, щоб заслуховувати їх», - наголошує видання.

 

«Острів» нагадує, що на прес-конференції 25 жовтня Олександр Хряков, коли  Ганна Іванова поцікавилась, що за люди заважають ставити запитання спікерам, сказав: «Непонятное чмо сидит - она говорит, кто я здесь такой? Так бы взять головой...» і жестами показав, як би вдарив дівчину об підлогу.

 

Відео з інциденту можна проглянути тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY