detector.media
12.04.2013 12:09
Звільнено всю редакцію сайту московського видання «Большой город»
Звільнено всю редакцію сайту московського видання «Большой город»

Звільнено усю редакцію сайту безкоштовного журналу «Большой город», який видається у Москві і розповсюджується по кав'ярнях і ресторанах. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на запис на сторінці у Facebook головного редактора bg.ru Катерини Кронгауз.

 

За даними Лента.ру, інвестор «Большого города» Олександр Винокуров провів вранці 12 квітня зустріч з головними редакторами видання Олексієм Муніповим і Катериною Кронгауз, а також видавцем «Большого города» Максимом Кашулинським.

 

«Пропонують звільнитися за власним бажанням з 15 квітня без компенсацій, а якщо будемо вимагати компенсацій - закриють журнал», - додала пізніше Катерина Кронгауз.

 

За деякими даними, Олександр Винокуров думав про закриття і друкованої версії, і сайту журналу  через їх збитковість. Хоча, вказують російські ЗМІ, можуть бути і інші підстави для звільнень - через контент видання. Так, Лента.ру повідомляє, що два журналісти «Великого міста» увійшли до лонг-лист премії «політосвіти»: редактор відділу «Суспільство» bg.ru Олександр Борзенко за серію інтерв'ю з московськими священиками і спеціальний кореспондент Світлана Рейтер за матеріали про «болотну справу» і тортури в казанської міліції.

 

Журнал «Большой город» видається з 2002 року. Спочатку видання входило у видавничий дім «Афіша», в 2010 році він був придбаний медіахолдингом «Дощ», що належить Олександру Винокурову і Наталії Синдєєвій. У червні 2012 року журнал був вимушений залишити головний редактор Філіп Дзядко. Він заявив, що інвестори хотіли бачити в журналі більше лайфстайл-матеріалів, з чим він був не згоден. Його місце зайняв Олексій Муніпов.

 

Восени 2012 року був перезапущений сайт «Большого города». За даними LiveInternet, в середньому в лютому і березні на сайт «БГ» заходило від 35 до 40 тисяч користувачів на день.

 

Друкована версія «Большого города» розповсюджується безкоштовно в Москві, а також у Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Самарі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі і Новосибірську. Заявлений тираж становить 81,5 тисячі примірників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY