detector.media
08.04.2013 21:05
Фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі в Белграді
Фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі в Белграді

«Золоту медаль Белграда» 60-го ювілейного Кінофестивалю документального і коротко­­метражного кіно в Белграді присуджено українському режисерові Мирославу Слабошпицькому за стрічку «Ядерні відходи». Про це повідомляє сайт kratkimetar.rs.

 

Зняту в Чорнобилі українську картину було визнано найкращою в конкурсі коротко­метражних фільмів, де змагалося 20 ігрових і анімаційних стрічок з Європи, Латинської Америки, Великої Британії, Африки, Азії, Близького Сходу, Австралії, США і Канади.

 

«Золота медаль Белграда» - третя міжнародна нагорода «Ядерних відходів» після «Срібного леопарда» кінофестивалю в Локарно і Гран-прі кінофестивалю країн СНД і Балтії «Кіношок». Українським глядачам фільм було представлено в альманаху «Україна, Ґудбай» у листопаді 2012 року.

 

Кінофестиваль документальних і короткометражних фільмів у столиці Сербії - один із найстаріших кінофестивалів на території Європи. Від 1953 року він був складовою частиною Югославського кінофестивалю - найбільшого кінофоруму на Балканах. З розпадом соціалістичної Югославії фестиваль документального і короткометражного кіно набув самостійності і розширив формат, змінивши свій статус на міжнародний.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», показ фільму «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького відбувся також в офіційній програмі 42-го міжнародного кінофестивалю у Роттердамі (Нідерланди), який пройшов з 23 січня по 3 лютого.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY