detector.media
02.04.2013 11:05
Короткометражки «Українські злі» вийшли в онлайн прокат на Megogo.net
Короткометражки «Українські злі»  вийшли в онлайн прокат на  Megogo.net

Збірка короткометражок «Українські злі»  після скасування кінотеатрального прокату, виходять в онлайн прокат і буде доступна для перегляду в онлайн-кінотеатрі з легальним контентом Megogo.net. Про це повідомляє прес-служба дестриб'ютора фільмів компанії «Артхаус Трафик».

 

Окрім цього на Megogo.net з'явиться інша збірка ігрових коротметражок «Україна, гудбай».

 

До збірки «Українські злі» увійшли всі стрічки зі знятої з прокату однойменної антології, окрім картин «Ґауді» Аксинії Куріної та «Останній день» Анастасії Касилової, котрі не були включені до інтернет-версії за рішенням авторів.

 

Стрічки «Без ГМО» Лариси Артюгіної і «Та поїду!» Валерія Шалиги, що раніше були долучені до прокатного релізу «Українські злі», наразі викладені у збірці «Україна, гудбай». В цей альманах увійшли 12 з 25 короткометражних робіт, знятих у творчій лабораторії, присвяченій проблемам внутрішньої та зовнішньої еміґрації українців.

 

Ще 5 фільмів, створених у рамках проекту «Україна, гудбай», з'являться у мережі інтернет восени 2013 року, оскільки зараз їх фестивальна історія ще триває. Картина Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи» візьме участь у конкурсі короткого метру на Міжнародному кінофестивалі в Бусані (Південна Корея) у жовтні 2013-го, а «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука буде змагатися за призи фестивалю короткометражного кіно в Любляні (Словенія) та на фестивалі етнографічного кіно в Единбурзі (Великобританія). «Арівідерчі, Серього» Андрія Тимощука, «Побачення» Євгена Матвієнка та «Ключ» Артура Млояна також відвідають міжнародні кінофестивалі цієї осені.

 

Стрічки «українських злих» були представлені - й окремо, й у складі антологій - у конкурсних та позаконкурсних програмах 8 кінофестивалів класу А в Європі. Азії та Північній Америці. Так, фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького отримав приз «Срібний Леопард майбутнього» МКФ в Локарно (Швейцарія) та Гран-прі за Кращий короткометражний фільм фестивалю «Кіношок» (Росія).

 

У квітні короткометражки молодих українських режисерів покажуть на 4-му фестивалі незалежного кіно Східної Європи Kinofest NYC в Нью-Йорку, США (4 - 7 квітня 2013). До програми були відібрані 7 фільмів з проекту «Україна, гудбай».

 

Короткометражні фільми «українських злих» будуть доступні в онлайн-кінотеатрі Megogo.net безкоштовно для перегляду на території України по лінкам: «Українські злі» та «Україна Гудбай».

 

Нагадаємо, 28 березня відбулася прем'єра «Українських злих» у кінотеатрі «Жовтень». Цикл після цього мав іти в прокаті в цьому кінотеатрі, але продюсери відкликали його. Аксинія Куріна припускає, що це сталося з цензурних міркувань, оскільки в короткометражці «Красива жінка» Альони Алимової розповідається про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича. Один з продюсерів «Українських злих» і її дистрибутор Денис Іванов заперечив цензуру і пообіцяв з понеділка показ циклу в інтернеті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY