detector.media
01.04.2013 16:58
Відповідальність за найпотужнішу хакерську атаку в історії покладають на росіян
Відповідальність за найпотужнішу хакерську атаку в історії покладають на росіян

Атаку на компанію Spamhaus, що займається боротьбою зі спамом, здійснили активісти з Росії. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на російську газету «Ведомости».

 

Заяву про участь російських громадян в атаці, яку назвали «найпотужнішою за всю історію інтернет» зробив Олександр Лямін, гендиректор російської компанії Highloadlab, яка займається боротьбою з DDoS-атаками.

 

На думку пана Ляміна, в атаках замішані російські борці з «інтернет-сміттям», що зарахували Spamhaus до шкідливих проектів. Він підкреслив, що атаки на Spamhaus активізувалися днем ​​за московським часом і йшли на спад вночі.


На участь російських інтернет-користувачів у кібератаці на антиспамерського організацію вказував і представник провайдера Cyberbunker Свен Олаф Кампхуіс. В інтерв'ю Russia Today він заявив, Spamhaus безпідставно зарахувала росіян і китайців до кібершахраїв і спамерів. Незадоволені таким ставленням користувачі, за словами Кампхуіса, зібралися в Skype-чаті і вирішили «покарати» компанію.


Компанія Spamhaus також заявляла, що атаки організовані з Росії і Східної Європи, проте зроблено це, на думку компанії, за замовленням Cyberbunker. Свен Олаф Кампхуіс спростовує участь в кібератаках. Незважаючи на це, 29 березня The New York Times повідомила, що влада Нідерландів і ряду інших країн почали розслідування відносно представника Cyberbunker, хоча офіційних обвинувачень йому не пред'являли.

 

Нагадаємо, найсерйозніша  DDoS-атака, яку бачив світ, стала результатом протистояння антиспамерського компанії та хостингу, не згідного з її політикою. Під підозрою - «злочинні банди» зі Східної Європи і насамперед з Росії. Розслідуванням зухвалого нападу одночасно займається кіберполіція п'яти країн.

 

Як писала «Детектор медіа», Україну назвали четвертою серед країною світу, з території яких найбільше здійснюється кібератак. Такі дані оприлюднив німецький оператор зв'язку Deutsche Telekom, який візуалізував карту країн-джерел кібератак.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY