detector.media
27.03.2013 17:57
За новим статутом на державному телеканалі «Культура» працюватимуть програмна і редакційна ради

Держкомтелерадіо України своїм наказом затвердив новий статут державної телерадіокомпанії «Культура». Про це йдеться у повідомленні прес-служби Комітету.

 

Метою діяльності ТРК «Культура», як зазначає Держкомтелерадіо, є висвітлення здобутків вітчизняної культури, мистецтва та літератури. Телеканал повинен забезпечувати виробництво та показ програм, фільмів, вистав та серіалів, що відповідають його концепції.

 

ТРК «Культура» має переважне право на використання державної теле- і радіомереж на території України. Фірмовим знаком телерадіокомпанії є графічне зображення золотої пекторалі.

 

Як йдеться у затвердженому статуті, телерадіокомпанія є юридичною особою, заснованою на державній власності та підпорядкованою Держкомтелерадіо. ТРК «Культура» фінансується за рахунок держбюджету, а також коштів, які надходять у вигляді допомоги та добровільних пожертвувань.

 

Згідно із статутом, «Культура» не ставить за мету одержання прибутку, її майно є державною власністю і закріплюється за компанією на правах оперативного управління.

 

Керівництво компанією здійснює генеральний директор, кандидатура якого погоджується із Комітетом. З метою дотримання прописаних принципів роботи і завдань «Культури» у рамках компанії функціонуватиме дорадчий орган - програмна рада, до складу якої ввійдуть керівники телерадіокомпанії, провідні спеціалісти.

 

За дотриманням статуту, прав журналістів, технічних працівників слідкуватиме редакційна рада ТРК. Половина її складу обиратиметься безпосередньо творчим колективом, а інша частина - затверджуватиметься Держкомтелерадіо.

 

Із повним текстом статуту державної телерадіокомпанії «Культура» можна познайомитись тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY