detector.media
27.03.2013 17:23
Ініціативна група «Першого грудня» пропонує 5 кроків, які змінять інформаційний простір України
Ініціативна група «Першого грудня» пропонує 5 кроків, які змінять інформаційний простір України
Серед них – створення в Україні незалежного суспільного мовлення

Ініціатива «Першого грудня», до якої входять відомі інтелектуали країни, запропонувала п'ять кроків, які можуть змінити інформаційний простір країни. Про це повідомляє  прес-служба ініціативної групи.

 

«Інформаційний простір, який нехтує права, гідність, культурні смаки, духовні потреби і саме життя суспільства, повинен готуватися до неминучого бойкоту людей», - йдеться в повідомленні.

 

Моральні авторитети нагадали політикам та власникам медіа, що великий капітал може стати партнером суспільства, якщо тверезо усвідомить масштаб збитків від страху перед владою.

 

«Пам'ятайте, що втрата свободи слова і національного сенсу інформаційного простору завжди призводить до втрати і великого національного капіталу», - вважають члени ініціативної групи.

 

Представники національної інтелігенції висловили підтримку журналістам, які дають приклади особистої громадянської позиції усьому суспільству.

 

Вони закликали журналістів стати ініціаторами широкої загальнонаціональної зустрічі з участю громадських активістів та організацій, аби обговорити стан інформаційного життя країни і спільні найнагальніші дії.

 

Група «Першого грудня» закликала громадськість розпочати системну кампанію для створення в Україні незалежного суспільного мовлення та схвалення необхідного національного законодавства.

 

«Ми запрошуємо українські інтелектуальні середовища, редакції і колективи часописів та електронних медіа...і кожного, хто усвідомлює важливість думки та моральних цінностей, розпочати формування "розумного простору" - альтернативного нинішньому інформаційному простору, неформального, але візуально», - вважають в ініціативі.

 

Як відомо, до «Першого грудня» ввійшли представники національної інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський. Ініціатива має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY