detector.media
22.03.2013 20:23
На відкриття фестивалю Docudays UA викликали «Беркут»
На відкриття фестивалю Docudays UA викликали «Беркут»
Слоган цьогорічного форуму - «Вибір – є!»

Фестиваль Docudays UA відкрився у супроводі шеренги бійців «Беркута».

 

Як зазначив сайт  «Свідомо», беркутівці увійшли до зали Будинку кіно під час церемонії відкриття форуму. При цьому судовий виконавець зачитав рішення суду: «Кінопоказ та зібрання глядачів заборонити, бо кількість учасників завелика і це загрожує безпеці населення». Після цього ведучі покликали на сцену юристів, а глядачі у залі почали вигукувати «Ганьба!» та «Міліція з народом!». 

 

Як пояснила у коментарях «Детектор медіа» прес-секретар Docudays UA Дарія Аверченко, бійців до Будинку кіно запросили самі організатори фестивалю аби привернути увагу до теми свободи мирних зібрань та слогану фестивалю «Вибір – є!». 

 

Нагадаємо, цього року Docudays UA демонструє низку фільмів, які розповідають, як народи різних країн висловлюють свою незгоду з діями авторитарної влади, відстоюють порушені права та свободи. Як зазначають органызатори форуму, «ці фільми переконують: завжди є вибір - змиритися з авторитарним, диктаторським режимом чи боротися за демократію». З програмою кінофестивалю можна ознайомитися тут

 

«Детектор медіа» 

 

Фото - http://www.svidomo.org

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY