detector.media
21.03.2013 14:47
Кабмін заснував премію для перекладачів імені Максима Рильського
Кабмін заснував премію для перекладачів імені Максима Рильського

20 березня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову про заснування з 2014 року урядової премії імені Максима Рильського. Розробником документу виступив Держкомтелерадіо України. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Згідно із постановою Уряду, премія буде присуджуватись щорічно 19 березня  - до дня народження видатного українського письменника і перекладача Максима Рильського. Премією відзначатимуть здобутки у галузі художнього перекладу українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також перекладу творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

 

Лауреати отримають, окрім відзнаки, також і грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень. Варто зазначити, що відповідно до положення, звання лауреата премії присуджується винятково одному номінанту. Одна особа не може стати лауреатом двічі.

 

Висувати кандидатури на здобуття відзнаки матимуть змогу творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації тощо.

 

Очолить Комітет із присудження премії міністр освіти і науки. До його складу ввійдуть представники Держкомтелерадіо, Мінкультури, МЗС, Національної спілки письменників, НАН України, благодійної організації «Фонд Максима Рильського «Троянди й виноград» та Укртелерадіопресінституту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY