detector.media
21.03.2013 10:07
Нацрада оголосила попередження телеканалу «Воля»
Нацрада оголосила попередження телеканалу «Воля»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «ВІА Медіа» (кабельний телеканал «Воля»). Відповідне рішення регулятор ухвалив 20 березня за результатами позапланової перевірки компанії.

 

Перевірка зафіксувала зниження частки національного продукту в ефірі з 21 години на добу до 7 годин 16 хвилин на добу, хоча за законом нацпродукт має становити щонайменше 50%. Представниця каналу пояснила, що частину іноземного контенту телеканал «Воля» титрує власними зусиллями, а тому вважає його власним продуктом.

 

Також Нацрада зафіксувала порушення частини 1 статті 8 закону про рекламу - елементи насильства і жорстокості в рекламних анонсах телеканалу «Очень страшное кино». Представниця каналу повідомила, що «Воля» вже прибрала такі анонси з ефіру, але звернула увагу на те, що регулятор не висловлює таких застережень загальнонаціональним телеканалам, які транслюють анонси з елементами жорстокості в денний час.

 

Пояснення представниці каналу не спонукали Нацраду змінити проект рішення, а голова регуляторного органу Володимир Манжосов заявив, що канал може оскаржувати дії Нацради в суді, якщо не згоден із ними.

 

«Воля» є промоканалом кабельного оператора «Воля-кабель» і транслюється в його мережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY