detector.media
19.03.2013 13:09
Азаров обіцяє, що міністри будуть зустрічатися з журналістами по графіку. Чорні стрічки залишаться? (ВІДЕО)
Азаров обіцяє, що міністри будуть зустрічатися з журналістами по графіку. Чорні стрічки залишаться? (ВІДЕО)

В уряді буде створено графік, за яким міністри регулярно зустрічатимуться з журналістами і відповідатимуть на їх питання.

 

Про це на прес-конференції 19 березня заявив прем'єр Микола Азаров, відповідаючи на питання журналіста «Детектор медіа» Світлани Остапи.

 

«Думаю, що в уряді розуміють важливість роботи журналістів, які інформують суспільство і мають право ставити вам запитання частіше, ніж ви проводите прес-конференції. Тоді чому  в урядовій залі під час засідань ви відгородилися від журналістів чорними стрічками? Я ставила це запитання президенту Віктору Януковичу. Він пообіцяв провести нараду щодо відкритості уряду. Натомість минулого тижня в Кабміні були введені ще більш жорсткі умови роботи журналістів. Коли в уряді будуть зняті чорні стрічки і коли міністри стануть більш відкритими для ЗМІ?», - таке питання було поставлене на прес-конференції від «Детектор медіа».

 

«Ну ви хочете червоного кольору повісити? Якщо не подобаються чорні - повісьте червоні», - намагався уникнути відповіді прем'єр, якого цитує «Українська правда».

 

На це журналіст «Детектор медіа» Світлана Остапа відповіла, що в урядовій залі не повинно бути ніяких стрічок, які заважають журналістам підходити до членів Уряду і брати у них коментарі. Микола Азаров у відповідь фактично визнав, що практика штучних утруднень в роботі журналістів в урядовій залі відповідає його уявленням про формат спілкування міністрів з журналістами.

 

«Мені не дуже подобається формат спілкування, коли міністр йде з Кабміну чи в Кабмін, а його за рукави хапають і кажуть: "Відповідай на якесь питання!". Це неправильно. Має бути формат спілкування. Ми будемо це удосконалювати і не будемо відгороджуватися (від журналістів)», - сказав прем'єр.

 

Микола Азаров додав, що 18 березня провів зустріч з міністрами і керівниками прес-служб, де було прийнято чимало рішень щодо відкритості влади.

 

«По-перше, повірте мені, буде створено графік, за яким наші міністри будуть зустрічатися з журналістами і відповідати на питання. Друге - ми домовилися, що робота прес-служб буде більш активною», - сказав пан Азаров.  

 

Міністри також, за словами прем'єра, будуть виходити в соцмережі для спілкування.

 

«Я наприклад, маю сторінку у Facebook і маю близько 25 тисяч друзів. Я сказав, чого б вам, міністри, не  виділяти час і не працювати активно з людьми. Це, крім підвищення довіри, нічого негативного вам не дасть. Один каже: А можна я в Твітер буду виходити? Я кажу: можна, починай хоча б з Твітера», - підсумував Азаров.

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 березня журналістів в урядовій залі не тільки відгородили чорними стрічками від міністрів, але й заборонили пересуватися урядовою спорудою під час засідання Кабміну.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY