detector.media
15.03.2013 15:08
20 березня – лекція Еви Лентовської «Чому складно реалізувати права людини в країнах Східної Європи»

20 березня відбудеться публічна лекція першого польського омбудсмана, колишньої судді Конституційного Трибуналу Польщі, професорки Еви Лентовської «Чому складно реалізувати права людини в країнах Східної Європи». Людина, яка наприкінці восьмидесятих зробила революцію в сфері прав людини у Польщі, одна з найкращіх європейських експертів в галузі прав людини проведе у столиці лекцію, під час якої розповість про специфіку та складнощі реалізації прав людини у країнах Східної Європи.

 

Лекція, на яку запрошуються студенти, представники академічної спільноти, громадські активісти та всі зацікавлені особи, пройде у приміщенні «Центру польських та європейських студій» у 6 корпусі Національного універсітету Києво-Могілянської Академії (вул. Волоська, 10) 20 березня 2013 року.  Лекція розпочнеться о 10.00. Вхід вільний.

 

Нагадаємо, що у 1987 році пані Ева Лентовська стала першим польським омбудсманом. Уряд комуністичної Польщі пішов на створення цієї посади, розраховуючи, що уповноважений з прав людини буде лише декорацією, покликаною поліпшити імідж режиму. Але сподівання на контрольованість омбудсмана не виправдались - за лічені роки пані Еві Лентовській вдалося  творити в країні ефективний державний механізм захисту прав людини, який суттєво полегшив процес демократичних перетворень у Польщі. Пізніше пані Лентовська багато років працювала суддею Конституційного Трибуналу, а сьогодні активно займається викладацькою та суспільною діяльністю.

 

Яскрава ораторка та несамовита громадська діячка пані Ева Лентовська вперше відвідає Київ, щоби поділитися своїм унікальним досвідом роботи в сфері забезпечення та захисту прав людини. Після лекції акредитовані представники засобів масової інформації зможуть обговорити з пані Евою Летовською існуючи виклики правам людини в Польщі та в Україні.

 

Захід проводиться Правозахисним центром «Поступ» в рамках третього етапу плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Зі всіх питань, пов'язаних з організацією та проведенням публічної лекції професорки Еви Летовської, зв'язувайтеся з координаційною групою програми «Розуміємо права людини»  за телефоном: +38 095 295 54 40 або електронною  адресою: rozumiemopravaludyny@gmail.com (контактна особа - Костянтин Рєуцький).

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY