detector.media
13.03.2013 23:43
ТСН першою в прямому ефірі розповіла про обрання нового Папи Римського
ТСН першою в прямому ефірі розповіла про обрання нового Папи Римського

ТСН каналу «1+1» першою з українських інформаційних служб під час прямого включення з Ватикану повідомила про обрання нового Папи Римського. На цьому наголосила під час випуску ведуча Наталія Мосейчук.

 

Глядачі ТСН приблизно о 20.05 за київським часом побачили на екрані білий дим з димаря Синкстинської капели, який символізує обрання Понтифіка. На той момент ще не було відомо, кого саме обрано Папою.

 

На площі святого Петра рішення конклаву чекала кореспондентка ТСН Неллі Ковальська. Саме під час її прямого включення з Ватикану глядачі ТСН стали свідками білого диму та дзвонів, що сповіщають про обрання нового Папи.

 

Сама Неллі Ковальська не змогла прокоментувати цю історичну подію, повідомляє прес-служба каналу. «Майже ніхто не чекав сьогодні рішення та обрання нового Понтифіка. Чекайте, новий Папа вийшов на балкон...», - встигла сказати вона і поклала слухавку.

 

О 22.30 вийшов годинний спецвипуск ТСН, у якому розповіли подробиці про обрання нового Понтифіка, а також його ім'я.

 

Як відомо, 13 березня Папою Римським було обрано кардинала Хорхе Марію Бергольйо, архієпископа Буенос-Айреса (Аргентина). Новообраний Папа взяв собі тронне ім'я Франциск і буде називатися Франциском I. Він став першим Папою - представником Латинської Америки, а також першим Папою - членом ордену єзуїтів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY