detector.media
13.03.2013 17:55
Сергій Андрушко позивається до ЦВК через ненадання повних автобіографій Азарова, Яценюка та Кличка
Сергій Андрушко позивається до ЦВК через ненадання повних автобіографій Азарова, Яценюка та Кличка

Шеф-редактор проекту «Проти ночі з Павлом Шереметом» на каналі ТВі Сергій Андрушко подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на дії Центральної виборчої комісії України. Про це повідомляє Інститут медіа права (ІМП).

 

Позов поданий 7 березня. Приводом до його подання стала відмова ЦВК надати у відповідь на запит журналіста копії автобіографій кандидатів у народні депутати.

 

19 жовтня 2012 року пан Андрушко подав до ЦВК запит про надання копій повних автобіографій, відомостей про освіту та хронологій трудової діяльності кандидатів у народні депутати, які мали перші номери у виборчих списках, а саме: Миколи Азарова, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка. У відповідь на запит 24 жовтня 2012 року ЦВК надала лише урізані відомості, відмовивши у наданні копій автобіографій з міркувань захисту конфіденційної інформації про фізичних осіб та відсутності суспільної необхідності у такій інформації.

 

«Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює, що вся подана для реєстрації кандидата у народні депутати інформація є відкритою за режимом доступу. До такої інформації відповідно до статей 54 та 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» належить і автобіографія кандидата в депутати, на паперовому носії та в електронному вигляді, щодо змісту якої є обов'язкові вимоги», - наголошує ІМП.

 

Саме тому Сергій Андрушко вирішив оскаржувати відмову у судовому порядку і звернувся за допомогою до  Фонду захисту права на доступ до інформації, що створений Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

 

Фонд підтримав цю справу, і панові Андрушку буде наданий повний юридичний супровід цієї справи. Інтереси позивача представляє досвідчений юрист Діана Проценко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY