detector.media
13.03.2013 11:18
13 березня – журналістська дискусія «Середній клас в умовах глобалізації»

Центр Польських та Європейських Студій, Польський Інститут у Києві, часопис «Критика» та квартальник «Республіка Нова» радо запрошують долучитися до дискусії про середній клас в умовах глобалізції, що відбудеться сьогодні, 13 березня, о 16.30 у приміщенні Центру Польських та Європейських Студій  НаУКМА.

 

Середній клас традиційно вважають наріжним каменем демократії, але чи насправді він є сьогодні презентований на політичній сцені? Сенс  терміну «середній класс» стає щораз менш вловимим. Можна дискутувати, чи свідчать про причетність до цієї категорії суспільства середні прибутки, споживацькі навички, чи може ідентичність?

 

В обговоренні візьмуть участь: Оксана Форостина - журналістка, заступниця відповідального редактора часопису «Критика», відповідальний редактор інтернет-проекту «Критичні рішення», авторка роману Duty Free (Україна);  Войцех Пшибильский - головний редактор культурно-суспільного квартальника ResPublicaNowa, заснованого 1979 року (до 1992 виходив під назвою ResPublica та журналу Viseagrad Insight (Польща); Ерік Олін Райт - професор соціолгії, дослідник соціальної стратифікації, працює на Кафедрі Соціології  Університету Висконсін - Медісон (США); Анастасія Рябчук - старша викладачка кафедри соціології НаУКМА , отримала PhD у Школі Вищих Студій з Суспільних Наук у Парижі (Україна).

 

«Чи антиполітичні демонстрації Обурених, «Оккупай Уолл Стріт», протестуючих проти АCTA у Польщі, міські демонстрації російської опозиції - це вияв потреби створення нової системи цінностей у політиці?» - питає Войцєх Пшибильский, головний редактор журналу «Республіка-Нова» з  Польщі. «Якою є культуротворча сила середнього класу та, зокрема, інтелектуалів?» - цікавиться Оксана Форостина з київської «Критики»? Запрошуємо на панельну дискусію за участі допитливих публіцисток та публіцистів з України, Польщі та США . 

 

Адреса: м. Київ, вул. Волоська 10, підвальне приміщення 6-го корпусу НаУКМА.

 

Контакт:  Польський Інститут у Києві -  тел: (044) 288 0304, www.polinst.kiev.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY