detector.media
12.03.2013 12:16
«Львівська залізниця» передплатила періодики на понад 1,3 млн гривень
Найдорожче передплачене видання коштує 11,86 тис. гривень. Однак у передплатному каталозі «Укрпошти» відсутні журнали та газети за такою ціною

«Львівська залізниця» передплатила в «Укрпошти» періодики на загальну суму понад 1,3 млн грн. Залізничники уклали 22 договори без проведення тендеру. Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» з посиланням на звіт держпідприємства за минулий рік.

 

Вартість передплати одного видання коливається від кількох гривень до 12 тис. гривень. У документі не вказані найменування передплачених видань.

 

У відповідь на запит інтернет-видання «Наші гроші. Львів», «Львівська залізниця» відмовилася надати назви видань, які передплатила, обґрунтовуючи це тим, що інформація не становить суспільного інтересу і не підпадає під дію закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Згідно з дослідженням інтернет-видання, вартість деяких договорів зі звіту залізничників співпадає із цінами в «Каталозі періодичних видань для передплати на 2013 рік», наприклад, річна підписка на видання «Львівський залізничник» та цехову газету «Магістраль». Співпали також ціни на передплату таких видань, як «Бабушка-целительница», «Народна творчість та етнографія», «Узоры для вязания», «Viva! Украина», «З турботою про жінку» та «Встреча-Плюс», де йдеться про сім'ю, шлюбні оголошення, великі гроші та вроду.

 

«Найдорожче видання, яке передплатили для залізниці, коштує 11,86 тис. гривень. Однак у передплатному каталозі «Укрпошти» відсутні журнали та газети за такою ціною. Для порівняння, міським бібліотекам Львова на друге півріччя 2013 року передбачили фінансування на передплату періодики для 40 міських бібліотек в розмірі менше 40 тис. гривень, тобто лише 3% від витрат залізничників на газети та журнали», - пише видання «Наші гроші. Львів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY