detector.media
11.03.2013 16:08
Помер російський письменник Борис Васильєв - автор повісті «А зорі тут тихі»
Помер російський письменник Борис Васильєв - автор повісті «А зорі тут тихі»

Сьогодні , 11 березня, на 89-му році життя помер відомий російський письменник Борис Васильєв. Як повідомляє РИА Новости з посиланням на московську Спілку письменників, він буде похований на Ваганьковському кладовищі.

 

Похорони відбудуться 14 березня після прощання у Великому залі Центрального будинку літераторів.

 

Борис Васильєв буде похований поруч з дружиною Зорею Поляк.

 

Майбутній письменник народився 21 травня 1924 року в Смоленську. Коли почалася Друга світова війна, добровольцем пішов на фронт. Борис Васильєв закінчив Військову академію бронетанкових і механізованих військ, працював до середини 1950-х випробувачем колісних і гусеничних машин на Уралі, проте потім вирішив зайнятися літературою.

 

Популярність до Бориса Васильєва прийшла після виходу повісті «А зорі тут тихі» в 1969 році. Він написав більше 30 романів і повістей (у тому числі «В списках не значився», «Завтра була війна», «Не стріляйте білих лебедів», «Іванов катер» та інші), а також випустив дві серії історичних романів. За творами письменника було знято 15 фільмів.

 

Борис Васильєв був лауреатом Державної премії СРСР, премії президента Росії, Незалежної премії руху імені академіка Сахарова «Апрель», а також володарем премії Російської академії кінематографічних мистецтв «Ніка» - «За Честь і Гідність». Крім того, він був нагороджений орденом «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY